Hirdetés
Hirdetés

Agyonverte az apját az ajaki férfi, majd felhívta a rendőrséget

| 2024. 08. 16. | 11:16:33
Több, nagy erejű ütéssel végzett apjával
Agyonverte az apját az ajaki férfi, majd felhívta a rendőrséget
Mindent bevallott... (Fotó: police.hu)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Telefonon tett bejelentést a rendőrségre augusztus 15-én este a 28 éves ajaki F. G., hogy megölte édesapját – írja a police.hu. Az ajaki családi házba kiérkező rendőröknek és mentőknek a férfi megmutatta, hol fekszik az apja, akinek már csak a halála beálltát tudták megállapítani.

Apa és fia között gyakran volt konfliktus, ezúttal is egy veszekedés vezetett tettlegességhez.

A fiú több, nagy erejű ütést mért 56 éves apjára, aki ennek következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A rendőrök F. G.-t a helyszínen elfogták, és előállították. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a férfit emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták, őrizetbe vették, és kezdeményezik letartóztatását.

Széklábbal csapott le

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója augusztus 16-án egy hónap időtartamra elrendelte F.G. gyanúsított letartóztatását A megalapozott gyanú szerint a férfi csütörtökön, az esti órákban ajaki lakásukban szóváltásba keveredett az édesapjával, mely során egy 80 centiméter hosszúságú széklábbal többször fejen ütötte a férfit.

Az ittas állapotban lévő édesapa az ütések során olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, melyek következtében a helyszínen életét vesztette.

A nyomozás még kezdeti szakban van, jelenleg egy kiemelten súlyos, akár 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja a nyomozóhatóság a férfit. Erre tekintettel a bíróság döntése szerint fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábra helyezése esetén a férfi a hatóságok elől elszökne vagy elrejtőzne, ezért elrendelte letartóztatását.

A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője enyhébb kényszerintézkedésért fellebbezett.

Hirdetés
Hirdetés