Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az olcsó irodai nyomtató elkerülése: miért rossz választás?

szabolcsihir.hu | 2023. 11. 27. | 13:41:27
XXX
Az olcsó irodai nyomtató elkerülése: miért rossz választás?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ha nyomtató vásárlásáról beszélünk, akkor gyakran az árcédula az első, amit nézni szoktunk. Ez azonban az esetek döntő többségében hibás megközelítés, mivel nem a valós igényeket tartjuk a szemünk előtt. Az olcsó irodai nyomtatók rengeteg hátránnyal rendelkeznek, amiket jobb elkerülni vagy éppen felkészülni rájuk.

Miért ne olcsó irodai nyomtatót válasszunk?

A feladatban nagy segítséget tud jelenteni egy nyomtatóválasztó, ami a TechOffice oldalán is elérhető. Fontos, hogy az igényeinknek leginkább megfelelő termék kerüljön beszerzésre. Az olcsó irodai nyomtatónak számtalan hátránya van. Több ok is van arra, hogy miért jobb elkerülni őket. Az egyik ilyen, hogy a kollégák garantáltan nem fognak örülni. Ha a legolcsóbb nyomtató kerül az irodába, azzal biztosan rossz lóra teszünk. Ezek a változatok gyakran meghibásodnak, arról nem is beszélve, hogy a kész nyomatok az esetek többségében maszatosak, foltosak lesznek.

Nagyon lassan nyomtatnak, így a forgalmasabb órákban valóságos sor fog kialakulni a nyomtató körül. Ez egyenes út ahhoz, hogy a készülék hátráltatni fogja az egész iroda működését, ami frusztrációhoz, elégedetlenséghez fog vezetni. Annak ellenére, hogy egyre több felhőszolgáltatás, e-dokumentum érhető el, a legtöbb helyen még mindig papíralapon történik a szerződések, fontos dokumentumok megőrzése. Ezért is van az, hogy az ügyfelek nagy része papíron kéri például a számlát.

Egy üzleti tárgyalásra sem csak egy szimpla prezentációval készülünk, hanem színes-szagos marketinganyagokat is ki kell nyomtatni. Egy olcsó nyomtatóval ez nem lehetséges, sőt, kifejezetten csúnya lesz a végeredmény, ami nem segíti a siker esélyének növelését.

A költségekre is oda kell figyelni

Az olcsó irodai nyomtatókat általában azért választják, mert kevés a belépési költség. Egy ilyen készüléket azonban nem lehet csak ez alapján megítélni. A beszerzési költségen túl meg kell vizsgálni a fenntartást is, ami sokkal nagyobb összeg, mint maga a vásárlás. Egy olcsó irodai nyomtatónak sokkal nagyobb a karbantartási igénye, hamar meghibásodik, így a javítási díjakat is bele kell kalkulálni.

Ehhez még hozzájön az is, hogy a patronok, tonerek kifejezetten drágák ezekhez a készülékekhez. Hosszú távon egy minőségi nyomtató fenntartása sokkal költséghatékonyabb, mint egy olcsó változat esetében.

Gondolkodjunk hosszú távon

Az irodai nyomtató beszerzését sosem szabad elkapkodni. Az árcédula is lehet szempont, de nem a legfontosabb. Először mindig az igényekre kell odafigyelni. Pontosan mennyit szeretnénk nyomtatni egy adott hónapban, színes vagy fekete-fehér nyomatokra van szükség, de a fenntarthatóság, energiahatékonyság is szempont lehet. Ez egy több tényezős kérdéskör, amihez ajánlott szakember segítségét is igénybe venni, hogy garantáltan a számunkra legjobb nyomtató kerüljön az irodába.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés