Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Baltával gyilkolt a fiatal Nyírmihálydiban

| 2024. 06. 26. | 08:22:24
Az anya pedig megkísérelte feltakarítani a bűncselekmény nyomait.
Baltával gyilkolt a fiatal Nyírmihálydiban
A felgyújtott autó (Fotó: police.hu)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség vádat emelt azzal a fiatal férfivel szemben, aki baltával ölte meg szállásadóját - közölte Borsodi-Buss Emese sajtószóvivő június 26-án, szerdán.

A vádirat szerint a sértett egyedül élt Nyírmihálydiban egy családi házban, amelynek nyárikonyhájába befogadott egy nőt, akivel együtt beköltözött a 19 éves fia és annak 14 éves élettársa.

 2022. június 29-én éjszaka a fiú magához vett egy kisbaltát, és azzal rátörte az ajtót a szállásadójára, hogy a pénzét, és személygépkocsijának indítókulcsát megszerezze. A sértett a zajra felébredt, ekkor a fiatal a baltával és puszta kézzel test szerte ütlegelni kezdte. A támadás olyan lehengerlő volt, hogy a férfi megpróbált védekezni, de eszméletét veszítette. A támadó ekkor magához vette a sértett gépjárművének indítókulcsát, személyes iratait, 157.000,- forintot és egy telefont, majd magára hagyta a súlyos sérültet, belenyugodva abba, hogy a bántalmazásba bele is halhat.

 A lakóház udvarán parkoló személygépkocsit elkötötte, azonban ittassága és gyakorlatlansága miatt csakhamar nekihajtott egy fém oszlopnak, és egy bokros területre csapódott, ahol felgyújtotta az autót.

Ezután a fiatal visszament anyjához és élettársához, akiknek beszámolt a történtekről. Együtt bementek a lakóházba. Ott az anya megkísérelte feltakarítani a bűncselekmény nyomait, valamint elrejtette az ellopott készpénzt, az élettárs pedig elégette a kisbalta nyelét, és kimosta a párja véres ruháit, azonban a sérült férfinek egyikük sem segített.

Hajnali 5 óra körül az égő autó miatt a lakók értesítették a rendőrséget, akik másfél óra múlva találták meg az ágyon eszméletlenül fekvő, erősen vérző sértettet. Azonnal kórházba szállították, de a kórházi ellátás ellenére néhány hét múlva elhalálozott.

A főügyészség a fiatal felnőttet nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével, magánlaksértéssel, jármű önkényes elvételével, ittas vezetéssel, rongálással és okirattal visszaéléssel vádolja, tettéért - beismerése esetén – 22 év fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. Az anyával szemben bűnpártolás és segítségnyújtás elmulasztása a vád, ezért felfüggesztett szabadságvesztés az ügyészség indítványa, míg a fiatalkorú élettársat bűnpártolásért javítóintézetbe küldené.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés