Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bedrogozva okozott halálos balesetet Komorónál – letartóztatták

Szabolcsihír | 2024. 02. 19. | 09:59:03
A férfit hasonló bűncselekmény elkövetése miatt – nem jogerősen – öt év börtönbüntetésre ítélték és hét évre eltiltották a közúti járművezetéstől.
Bedrogozva okozott halálos balesetet Komorónál – letartóztatták
Rácsok mögé került (Fotó: Illusztráció/freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Halált okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója március 17-ig elrendelte egy sofőr letartóztatását. A férfit hasonló bűncselekmény elkövetése miatt a Nyíregyházi Törvényszék 2023. december 7-én - nem jogerősen – öt év börtönbüntetésre ítélte és hét évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. A megalapozott gyanú szerint H.B. gyanúsított 2024. január 28-án a hajnali órákban új pszichoaktív anyag – feltehetően „kristály” – fogyasztását követően, bódult állapotban közlekedett autójával Kisvárda felől Tuzsér irányába. Amikor egy balra ívelésű kanyarhoz ért, a férfi bódult állapota miatt nem tudta követni az út vonalvezetését, áttért a menetirány szerinti bal sávba, ahol frontálisan összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő személygépkocsival.

A baleset során a vétlen sofőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A gyanúsított súlyos sérülésekkel, míg utasa könnyebb sérülésekkel került kórházba.

A gyanúsított büntetlen előéletű, azonban vele szemben több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és garázdaság vétsége miatt másik büntetőeljárás is van folyamatban. Ebben az ügyben a férfi személygépkocsit vezetve, azt eszközként használva torolta meg a haragosán sérelmét, mely cselekménye miatt a Nyíregyházi Törvényszék – nem jogerősen – öt év börtönbüntetésre ítélte és hét évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. A gyanúsított ezt követően ismét gépkocsiba ült és azzal újabb szándékos bűncselekményt követett el, így a bíróság szerint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra helyezése esetén ismét hasonló bűncselekményt követne el. Figyelemmel a jelen eljárás tárgyát képező bűncselekmény tárgyi súlyára és a kiszabható büntetés nagyságára (2-től 8 évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel büntetendő), a bíróság döntése szerint fennáll a veszélye annak is, hogy a férfi szabadlábra helyezése esetén a nyomozó hatóság előtt elérhetetlenné válna, megszökne vagy elrejtőzne.
Mindezek alapján a bíróság elrendelte letartóztatását.

A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be ellene. 

Halálos baleset történt Komorónál
Egy ember életét már nem lehetett megmenteni, két embert súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba a mentők.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés