Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csalók a Google Maps-en

| 2019. 06. 24. | 14:05:00
Fals információkkal keserítik meg cégek életét.
Csalók a Google Maps-en
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Google Maps-et sokan üzleti szempontból is használják: vevőket terelhetnek cégükhöz, például egy boltba. Mostanság azonban nem túl rózsás a helyzet.

Több száz millióan nyitják meg naponta a Google Térképet, hogy tájékozódjanak, és feltehetően ez vonzza be a csalókat, hogy fals információkkal lássák el a szolgáltatást, megkeserítve ezzel a térképen megjelenő cégek működését – idézi a Wall Street Journalt a hvg.hu.

A szolgáltatásban számos cég képviselteti magát, hogy a vállalkozást olyanok is elérjék, akik nem járatosak az adott városban. A WSJ nyomozása azonban feltárta: a találatok közt milliószám akadnak olyan vállalkozások, amik valójában nem is léteznek. Mint írták, a konkurenciával való hadakozás napjainkban sokkal többet jelent a szókimondóbb reklámoknál. Egyesek attól sem riadnak vissza, hogy bizonyos vállalkozások elérhetőségeit (telefonszámukat és címüket) duplikálva egy másik városba is "beköltöztessék", azt a látszatot keltve ezzel, mintha az adott cég ott is jelen lenne – így pedig teljesen máshova navigálva az ügyfelet.

A Google természetesen eddig sem hagyta annyiban a dolgot: csak tavaly 3 millió valótlan profilt távolított el a szolgáltatásból. A Google ugyanakkor hangsúlyozta, maguk a felhasználók is segíthetnek, ha úgy vélik, olyan cégre bukkantak, amelyet kizárólag csalás céljából hoztak létre ismeretlenek. A leghasznosabb funkciók egyike a vállalkozás jelentése, amely telefonról és számítógépről is megtehető.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés