Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Drága a benzin; a miniszter egyeztet a MOL vezetőivel

Cívishír | 2024. 04. 08. | 14:17:48
Nagy Márton szerint a régiós középmezőnyben kell maradnia a hazai üzemanyagáraknak.
Drága a benzin; a miniszter egyeztet a MOL vezetőivel
Nagy Márton (Fotó: MTI/Purger Tamás)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Még a hétre egyeztetésre hívta be hivatalába a nemzetgazdasági miniszter a MOL-t és a Magyar Ásványolaj Szövetséget (MÁSZ), mert a hazai benzinárak meghaladják a régiós középmezőny üzemanyagárait – közölte április 8-án az Infostart.

A tárcavezető egy más témában tartott sajtótájékoztatón elmondta: volt egy megegyezésük a Magyar Ásványolaj Szövetséggel, illetve ennek tagjaival, köztük a MOL-lal is, hogy a régiós középmezőnyben kell maradnia a hazai üzemanyagáraknak. Ám most úgy látják, hogy elcsúszás történt, ezért a hét második felére behívta MOL-t és a MÁSZ-t a minisztériumba, hogy átbeszéljék, hogyan képzeli el a megállapodás betartását a két szervezet.

– Fel fogom hívni a figyelmüket ennek betartására. A további lépés majd ennek a beszélgetésnek a következménye lesz. Az üzemanyagárak nemcsak az uráli típusú, vagy a Brent típusú olajárat követik le, vagy a finomítói kérdésköröket, hanem van benne profittartalom és más is. Az ár mindig egy sokelemes tényező, és amikor mi tárgyalunk az üzemanyagárakról, akkor megvizsgáljuk, hogy ezek a tényezők – az input árak, szállítási árak, profit, marzs, stb. – indokoltak-e, és a szomszédos országok esetén hogy néz ki ez a felbontás – magyarázta Nagy Márton.

Mint arról beszámoltunk, szerdától várhatóan drágulnak az üzemanyagok a benzinkutakon, miután emelkednek a nagykereskedelmi árak.

Megint drágul a benzin: közelítünk a 700 forint felé
A magyar autósok a régió egyik legmagasabb árán tankolhatnak.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés