Hirdetés

Jövőre emelkedik a nyelvvizsga-támogatás összege

MTI | 2023. 12. 07. | 20:07:20
Azonban nem mindenkinek jár.
Jövőre emelkedik a nyelvvizsga-támogatás összege
A bizonyítvány kiállításának napjától számított egy éven belül igényelhető (Fotó: Illusztráció/freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Január elsejétől emelkedik a nyelvvizsga-támogatás összege, a fiatalok akár 66 700 forintot is visszaigényelhetnek – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium fiatalokért felelős helyettes államtitkára december 7-én a Facebook-oldalán. Nagy-Vargha Zsófia ismertette:

a támogatásra azok jogosultak, akik még nem töltötték be a 35. életévüket vagy 35 évesnél idősebbek, de gyermekes szülőként csed-ben, gyed-ben vagy gyes-ben részesülnek, valamint azok a nagyszülők, akik unokával vannak otthon és nagyszülői gyed-et kapnak.

A támogatás a teljesített első sikeres komplex középfokú (B2), felsőfokú (C1, C2) általános vagy szaknyelvi nyelvvizsga, vagy első emelt szintű idegen nyelvből tett érettségi vizsga díjára vonatkozik – fűzte hozzá a helyettes államtitkár. Nagy-Vargha Zsófia közölte azt is, hogy az összeg a nyelvvizsga-bizonyítvány kiállításának napjától számított egy éven belül igényelhető a Magyar Államkincstárnál.

A 2018. január 1. óta elérhető támogatást eddig már több mint 170 ezer nyelvvizsgázó igényelte csaknem hatmilliárd forint értékben.

Hirdetés