Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ez a hatásos országimázs: két szerbet istenít a világ

| 2023. 06. 13. | 18:23:00
Djokovics és Jokics nagy szolgálatot tesznek a hazájuknak.
Ez a hatásos országimázs: két szerbet istenít a világ
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A mindössze 6,8 milliós Szerbia két, globálisan is rendkívül népszerű professzionális sportágban, teniszben és kosárlabdában adja a világ legjobbjait, Novak Djokovics és Nikola Jokics kosárlabdázó személyében.

Novak Djokovic – azzal, hogy vasárnap megnyerte a férfi egyes küzdelmeit a francia nyílt teniszbajnokságon- a 23. Grand Slam-trófeájával egyedüli rekorder lett a férfiak között, megelőzve a 22 elsőségig jutó Rafael Nadalt. A 36 éves szerb játékos az első férfi, aki mind a négy GS-tornát megnyerte legalább háromszor.

Egy nappal később egy másik szerb, a Denver Nuggets kosárlabdacsapatának centere, Nikola Jokics kosárlabdázó írt történelmet. Az NBA történetében ő az első játékos, aki a döntőben egy személyben a legtöbb pontot, a legtöbb lepattanót és a legtöbb asszisztot jegyezte. Sőt, a fináléban korábban rajta kívül csupán két olyan játékos akadt, aki 30 pont és 7 assziszt fölötti átlagot produkált, Michael Jordan és Kobe Bryant.

Nem véletlen tehát, hogy ezekben a napokban Szerbiáról szólnak a hírek a világsajtóban az Egyesült Államoktól Timbuktuig – ez ám az országimázs!

 

 

Hirdetés
Hirdetés