Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Helyi vállalkozás építheti a nyírbogáti óvodát

Szabolcsihír | 2024. 03. 18. | 12:32:57
Lift is lesz benne.
Helyi vállalkozás építheti a nyírbogáti óvodát
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új óvodát alakítanak ki Nyírbogáton – a közbeszerzés eredményes zárultát követően március 11-én kötötte meg a kivitelezésre vonatkozó szerződést a helyi önkormányzat. A nyolc ajánlattevő közül a legkedvezőbb árat a nyírbogáti Sandhal Kft. kínálta, így a cég dolgozhat az 1346-os helyrajzi számú telken 395,4 millió forint értékben.

A tervezett óvoda 4 csoportszobával készül. Az épület pince nélküli, egy emelete van. Az óvodához tartozik egy nagyjából ezer négyzetméteres játszóudvar is, amit kerítés határol. Az utcafronti részen alakítják ki az akadálymentes parkolót és itt tud megállni a konyhai árufeltöltő is. 

Szükség van bontásra is, a meglévő épületrészben pedig belső átalakítások történnek. Az építtető a meglévő 15 kW és 10 kW teljesítményű napelemes rendszer mellett további 12 kW teljesítményű napelemes rendszer megvalósítása mellett döntött, amelynek célja villamosenergia-fogyasztásának csökkentése helyben előállított megújuló energiaforrással. A nyugati oldali magastetőre helyezik fel a napelemtáblákat. 

Az új, nem középmagas épületbe vasbeton aknában közlekedő, 630 kilogramm teherbírású akadálymentes személyfelvonót telepítenek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés