Hirdetés
Hirdetés

Hét és fél órán keresztül oltották a lángokat Pátyodon

katasztrófavédelem | 2024. 09. 06. | 09:05:48
A tűzoltók kilenc járművel érkeztek a helyszínre.
Hét és fél órán keresztül oltották a lángokat Pátyodon
A tűz óriási pusztítást végzett (Fotó: katasztrófavédelem)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mint arról korábban beszámoltunk, szeptember 5-én délután kigyulladt egy nyolcszáz négyzetméteres épület Pátyodon, a Vasút utcában. A hűtőházként és gyümölcsválogató üzemként funkcionáló épületben különböző munkagépeket, raklapokat, műtrágyát tároltak. Az épület mellett álló gépre átterjedt a tűz, amely egy szomszédos tanyát és a környező épületeket is veszélyeztette. A helyszínre kilenc járművel érkeztek hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók. Az egységek hat vízsugárral, kéziszerszámokkal oltották a lángokat hét és fél órán keresztül a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. A tűzoltói beavatkozást munkagépek is segítették. Az épületben öt propánbután gázpalack volt, amelyből kettő felhasadt, hármat épségben hoztak ki a tűzoltók, azok visszahűtését elvégezték. Személyi sérülés nem történt.

Nyírteleken, a Görögszállás-tanyán száraz fű és fiatal akácos aljnövényzete égett három hektáron, valamint három köbméteres trágyacsomó lángolt. A Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságról három járművel érkeztek tűzoltók a helyszínre, ahol mátészalkai, hajdúnánási tűzoltók is oltották a lángokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, három vízsugárral, puttonyfecskendőkkel és kéziszerszámokkal.

Az ibrányi Rózsa utca mögött foltokban égett száraz fű, fél hektáros területen lángolt az aljnövényzet. Nyírtura és Sényő között tőzeges terület lángolt nyolcszáz négyzetméteren.

További, kisebb kiterjedésű szabadtéri tüzek voltak még Tiszavasvári, Csenger, Mándok, Tarpa településeken. Ezeken a helyszíneken a nyíregyházi, záhonyi, nyírbátori, baktalórántházi, mátészalkai, fehérgyarmati hivatásos, az ibrányi, tiszavasvári, csengeri önkormányzati tűzoltók és a tarpai önkéntes tűzoltók fékezték meg a lángokat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés