Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Netanjahu nem úgy táncol, ahogy a Fehér Házban fütyülnek

| 2024. 01. 21. | 12:00:44
Izrael mindig is ellenőrzini fogja Gázát - mondta.
Netanjahu nem úgy táncol, ahogy a Fehér Házban fütyülnek
Benjamin Netanjahu (Fotó: NBC)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök ismét határozottan elutasította a palesztin állam létrehozásának gondolatát. Azt követően fogalmazott így, hogy telefonbeszélgetést folytatott Joe Biden amerikai elnökkel január 21-én, vasárnap.

A Fehér Ház közlése szerint az Egyesült Államok úgy véli, Izrael mellett egy palesztin állam – az úgynevezett „kétállami megoldás” – létfontosságú a hosszú távú stabilitás szempontjából.

Netanjahu miniszterelnök hivatalának közleménye szerint a Hamász megsemmisítése után Izraelnek meg kell őriznie a biztonsági ellenőrzést Gáza felett annak érdekében, hogy az többé ne jelentsen veszélyt Izraelre.

Az izraeli erők tovább nyomultak Gáza déli részén, a Hamász vezető tisztségviselőit keresve, akikről úgy gondolják, hogy Khan Juniszban, az övezet második legnagyobb városában bujkálnak.

A Hamász 2023. október 7-én, a szimchat Tórá zsidó ünnep reggelén példátlan támadást indított Izrael ellen, húsz perc alatt több ezer rakétát lőtt ki a zsidó állam területére, fegyveresei behatoltak Izrael területére, ahol gyilkoltak és túszokat ejtettek. Összesen 1400-an vesztették életüket a terrotámadásokban.

Hirdetés
Hirdetés