Hirdetés
Hirdetés

Több mint négyezer nyíregyházi diáknak segítenek

Szabolcsihír | 2024. 08. 20. | 09:27:42
Idén is ad tanszertámogatást az önkormányzat.
Több mint négyezer nyíregyházi diáknak segítenek
Sokba kerül a tanévkezdés (Fotó: Illusztráció/MTI/archív)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyháza önkormányzata idén is folytatja a hagyományt, és ingyenes tanszercsomagokat biztosít az alsó tagozatos általános iskolások számára, támogatva ezzel az iskolai eszközökhöz való könnyebb hozzáférést – tudatta a nyiregyhaza.hu. A kezdeményezés célja, hogy a nyíregyházi 1–4. évfolyamos diákok számára gördülékeny iskolakezdést biztosítson, miközben enyhíti a családokra nehezedő anyagi terheket is.

A 2024-es évben a tervek szerint összesen 4194, a nyíregyházi székhelyű általános iskolába beiratkozott, állandó nyíregyházi lakóhellyel rendelkező gyermek részesül tanszertámogatásban, amelynek értéke bruttó háromezer forint lesz csomagonként. Az iskolakezdést segítő tanszercsomagok finanszírozását az önkormányzat saját forrásból, a 2024-es költségvetés terhére biztosítja.

Az iskolai évfolyamok igényeinek megfelelően eltérő tartalommal készülnek a csomagok: az 1–4. évfolyamos diákok számára megfelelő iskolai eszközökkel, például rajzlapokkal, írólapokkal, zsírkrétákkal, grafitceruzákkal, golyóstollakkal, körzőkkel és szögmérőkkel. Az összeállítást az előző év tapasztalatai alapján gondosan végezték, hogy a lehető legtöbb szükséges eszközt biztosítsák a tanulók számára.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés