Hirdetés

Vas vármegyében is sok az elérhető vendéglátós állás

Szabolcsihír | 2024. 04. 25. | 13:34:57
XXX
Vas vármegyében is sok az elérhető vendéglátós állás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A vendéglátós szakma ma is nagy népszerűségnek örvend, főleg azok körében, akik szeretnek emberekkel kommunikálni és bírják a hajtást, képesek megoldani bármilyen váratlan helyzetet. Ebben a cikkben kifejezetten a Szombathely környéki állásokat vesszük sorra.

Szállodai recepciós állás teljes-, vagy részmunkaidőben Szombathelyen is elérhető, ha érdekel minket, a Szombathelyállás oldalán számos álláslehetőséget talál az ember. De ha még nem dolgozott ebben az iparágban, fontos tudnia, hogy alkalmas-e pincérnek, pultosnak vagy más pozíció betöltésére.

A sikeres vendéglátós titkai

A vendéglátás egy pörgős és izgalmas iparág, mely számos kihívást és jutalmat rejt. Aki sikeres szeretne lenni ezen a területen, annak elengedhetetlen, hogy elsajátítson néhány kulcsfontosságú stratégiát és készséget:

Bírjon jó kommunikációs készséggel, hiszen a vendéglátósok folyamatosan kommunikálnak a vendégekkel, kollégákkal és a vezetőséggel. Fontos, hogy az ember képes legyen hatékonyan és udvariasan kifejezésre juttatni a mondanivalóját, hogy pozitív élményt nyújtson a vendégeknek és zökkenőmentesen tudjon együttműködni a csapatával.

Képes legyen csapatban dolgozni, mert a vendéglátás csapatmunka és a siker eléréséhez együtt kell működni. Fontos, hogy az emberben meglegyen a hajlandóság a másoknak való segítésre.

Kell a pozitív hozzáállás is, mert a vendéglátósoknak gyakran kell feszültségben vagy nehéz helyzetekben dolgozniuk.

A problémamegoldó készség elengedhetetlen, hiszen ebben a szakmában gyakran adódnak váratlan helyzetek és problémák, amikre gyorsan kell kreatív megoldásokat találni. Ezért érdemes felkészülni arra, hogy rugalmasak, alkalmazkodóképesek legyünk.

Milyen állások érhetőek el a vendéglátás területén Szombathelyen?

Az ország többi pontjához képest itt is sokféle pozíció közül válogathatunk. A munkáltatók részéről jelenleg a legkeresettebb a szállodai recepciós állás teljes- vagy részmunkaidőben, de fitness klubokba is keresnek recepciós kollégákat. A másik nagy csoportját a barista, felszolgáló vagy pultos állások alkotják, ezek bisztrókban, kávézókban vagy más vendéglátó egységekben is elérhetőek. Kártyatermi osztónak is mehet, akinek ebben van tapasztalata, illetve szakácsot, hostesst is sokat keresnek jelenleg Vas vármegyeszékhelyén.

Kinek nem ajánlott a vendéglátás?

Az első fejezetből kiderült, mely készségek, képességek szükségesek a vendéglátásbeli sikerekhez, de álljon itt, hogy kik azok az emberek, akiknek nem ajánljuk ezt a szakmát. Például azoknak, akik nem bírják a stresszt, képtelenek nyomás alatt dolgozni. Akinek nehezére esik a fizikailag megterhelő munka, az is gondolkozzon inkább másban, csakúgy, mint aki rögzített, fix munkaidőre vágyik és aki nem bánik jól az emberekkel. Hiszen a hiányzó tulajdonságok révén nemcsak a főnöke lesz elégedetlen, hanem ő maga is boldogtalan.

Hirdetés
Hirdetés