Hirdetés

Hirdetés

Felhőszakadás és jégeső várható Szabolcs megyében

MTI

2020.06.11. 18:35

Felhőszakadás és jégeső várható Szabolcs megyében
A kép illusztráció. (Fotó: pixabay.com)

Figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hirdetés

Két északkeleti megyére másodfokú, több megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatarveszély, illetve felhőszakadás miatt június 12-ére, péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták:

este, késő este átmenetileg megszűnhetnek a zivatarok, de éjszaka, péntek hajnalban kelet felől zivataros csapadékrendszer érheti el az Alföld északi részét, az Északi-középhegység térségét.

Pénteken – kiemelten az Alföld északi részén és az Északi-középhegységben – késő délután, este intenzívebb zivatarok kialakulása várható. A zivatarokhoz helyenként felhőszakadás, viharos szél, jégeső társul. Északkeleten ugyanakkor néhol heves zivatar is valószínű, 80-90 kilométer/órát meghaladó szélrohammal, nagy méretű jéggel, 50 millimétert meghaladó csapadékkal. Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt is másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Emellett a zivatarveszély miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Nógrád megyére.

Budapestre, Pest, Békés, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyére a felhőszakadás miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Hirdetés

Hirdetés