Hirdetés

Hirdetés

Figyelem! Hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos

MTI

2021.06.28. 14:29

Figyelem! Hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos
(Fotó: MTI/archív)

A napi középhőmérséklet meghaladhatja a 25 Celsius-fokot.

Hirdetés

Szerda éjfélig érvényes hőségriasztást rendelt el Müller Cecília országos tisztifőorvos június 28-án déltől - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A két szervezet közös közleménye szerint a tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatait, valamint az NNK szakmai ajánlását figyelembe véve adta ki a másodfokú intézkedést az ország egész területére. A hőségre tekintettel és az Egészségügyi Világszervezet ajánlásait követve a tisztifőorvos javasolta az áram- és vízellátás zavartalan fenntartását, a programozott karbantartások elnapolását.

A közleményben arra hívták fel az emberek figyelmét, hogy a nagy melegben több folyadékot kell fogyasztani, és 11-15 óra között semmiképpen ne tartózkodjanak a tűző napon.

Javasolták, a szabadban dolgozók megfelelő öltözékkel és napvédő készítményekkel védjék bőrüket a leégés ellen. Figyelmeztettek továbbá arra is, hogy senki se hagyja gyermekét vagy állatát a tűző napon parkoló autóban. Azt írták: ajánlatos több órát légkondicionált, hűtött helyiségben tartózkodni. Az országos tisztifőorvos másodfokú figyelmeztetését, a hőségriasztást akkor rendeli el, ha a napi középhőmérséklet várhatóan legalább három egymást követő napon eléri vagy meghaladja a 25 fokot.

hőségriasztás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés