Hirdetés

Hirdetés

Időjárás: éjszakai lehűlés következik

Országos Meteorológiai Szolgálat

2022.06.23. 19:29

Időjárás: éjszakai lehűlés következik
(Fotó: Freepik)

Csapadékra is számítani lehet a nagy melegben!

Hirdetés

Június 24-én alapvetően gyengén felhős, napos idő várható. Mindenekelőtt azonban hajnalra elvétve kialakulhatnak csapadékgócok. Az Országos Meteorológiai Szolgálat június 23-i tájékoztatása szerint éjszakai lehűlések várhatók.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 12 és 17 fok között alakul, de a vízpartokon, városokban enyhébb, a hidegre hajlamos helyeken hűvösebb lehet az éjszaka. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 28 és 33 fok között valószínű.

Június 25-én virradó éjjel az északnyugati, északi megyékben várható csapadék. Napközben a napsütés mellett már másutt is kialakulhat szórványosan zápor, zivatar. A szél is megélénkül, néhol megerősödik. A minimumhőmérséklet általában 12 és 19, a maximumhőmérséklet többnyire 30 és 35, a záporos részeken 27 és 29 fok között valószínű.

Június 26-án sok napsütés várható, de helyenként továbbra is előfordulhat zápor, zivatar. Mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében megerősödhet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 12 és 18, a csúcshőmérséklet 30 és 36 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.

időjáráslehűlésnapsütéscsapadékzápor, zivatar

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés