Hirdetés

Hirdetés

Magyar bravúr! Legyőzte Németországot a magyar válogatott a vb-n

2022.08.26. 08:52

Magyar bravúr! Legyőzte Németországot a magyar válogatott a vb-n
(Fotó: jegkorongszovetseg.hu/)

Egy debreceni is van a keretben.

Hirdetés

A magyar női jégkorong-válogatott kétgólos hátrányból felállva 4-2-re verte Németországot Frederikshavnben, a dániai világbajnokság nyitányán. 

Nem indult jól magyar szempontból a torna, a németek Luisa Welcke szólója révén már a 2. percben bevették Németh Anikó kapuját. Aztán Laura Kluge is betalált kipattanóból, ám 25 másodperc múlva a hátvéd Kiss-Simon Franciska távolról, takarásból szépített.

A fordulást követően Kiss-Simon emberelőnyben egyenlített, ráadásul Szamosfalvi Petra kiállítása alatt Jókai-Szilágyi Kinga lőtt gólt. A záró játékrészben erősen nyomtak a németek, egyszer a felső kapuvas mentett Németh helyett. A hajrában sikerült kivédekezni egy újabb emberhátrányt, majd amikor a rivális lehozta kapusát, Seregély Míra állította be a végeredményt.     

A magyar együttes pénteken 19 órakor a csehekkel, vasárnap 17.00-kor a házigazda dánokkal, majd hétfőn 19.30-kor a svédekkel találkozik. Az ötös utolsó helyezettje kiesik a divízió I/A-ba, míg a legjobb három a negyeddöntőben folytatja.

A csoport másik összecsapásán:
Svédország-Dánia 5-2 (1-1, 2-0, 2-1)

Az A-csoportban:
Egyesült Államok-Japán 10-0 (4-0, 5-0, 1-0)
Kanada-Finnország 4-1 (2-1, 1-0, 1-0)
jégkoronghokivilágbajnokság

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés