Hirdetés

Hirdetés

Otthagyta a kórházat egy koronavírusos beteg

MTI

2020.04.11. 12:10

Otthagyta a kórházat egy koronavírusos beteg
Folyamatosak a közrendvédelmi ellenőrzések(Illusztráció: Ásztai Csaba)

Igaz, később visszatért. A rendőrség büntetőeljárást indított ellene.

Hirdetés

Több mint tízezer szabálysértést észlelt a rendőrség a kijárási korlátozás megszegésével kapcsolatban – közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa április 11-i online sajtótájékoztatón. Kiss Róbert elmondta: 6451 esetben figyelmeztetéssel éltek, 2062 helyszíni bírságot szabtak ki, 2082 feljelentést tettek. 

Budapesten pénteken 941 szabálysértést észleltek. 663 esetben figyelmeztették a szabályszegőket (eddig ez a legtöbb egy nap alatt), 183 helyszíni bírságot szabtak ki, 95 feljelentés tettek. Beszámolt arról is, hogy egy koronavírus-fertőzött beteg pénteken engedély nélkül elhagyta az Uzsoki kórházat, majd visszament; a XIV. kerületi rendőrkapitányság büntetőeljárást indított ellene.

Kivizsgáltatja, hogy megfelelő orvosi ellátást kaptak-e a fővárosi Pesti úti idősotthon lakói –  közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóján. Müller Cecília ismertette: a jogszabály szerint a 200 embernél többet gondozó intézményekben teljes, nyolcórás főmunkaidőben dolgozó orvost kell biztosítani. A kisebb intézményben heti bontás szerint rendelkezik a jogszabály az orvosi ellátásról. Ez a minimum – közölte, megjegyezve, hogy a járvány ideje alatt fokozott ellátásra van szükség.
Elmondta, hogy az otthonban az első igazolt eset egy dolgozó volt. Megjegyezte azt is, hogy problémák voltak az orvosi ellátással, ez is hozzájárulhatott a tömeges megbetegedéshez. Közben a honvédség bevonásával teljes fertőtlenítést rendeltek el a Pesti úti idősotthonban. 
rendőrségMagyarországkoronavírus

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés