Hirdetés

Hirdetés

Kizöldült a bicikliút Nyíregyházán

Szabolcsihír

2020.06.16. 09:13

Kizöldült a bicikliút Nyíregyházán
Fotók: Facebook

Hurrá!

Hirdetés

Nemigen van, aki a kerékpárosnál jobban tisztelné a természetet, hiszen azért is közlekedik kétkeréken, mert nem akarja szennyezni a környezetet.

Örvendetesen és rohamosan gyarapszik Nyíregyháza bicikliútjainak száma és hossza, sokszor úgy is, hogy a meglévő útból festéssel választanak le egy részt a bringásoknak - így lett négysávos például a sóstói Fürdő utca:

A kerékpárút-hálózat bővítése a biciklisek közlekedésének biztonságát szolgálja. Egyre többen kapnak kedvet drótszamárra pattanni, hogy munkába, boltba ne kocsival járjanak. Vagy csak egy egészséges és a szervezetet túl nem terhelő sportot szeretnének űzni egészségük védelmében.

A biciklis szereti a zöldet. A Korányin még csak néhány hónapja adták át a kerékpárutat, s lám, máris kizöldült. Boldogság ez, hiszen jobb olyanról beszámolni, amikor rendületlenül és háborítatlanul nő a bokor, a fa, nem pedig kivágják. Hát akkor hajrá, legyen még zöldebb a város!

Ui: Természetesen felvetődik a kérdés: vajon elég vastagon rakták-e le az aszfatot, vagy természetszeretetből inkább csak egy leheletnyit simítottak el a Korányin, feltéve és megengedve, hogyha mégis meggondolná magát a város, és visszaszívná, mert mégsem akarna bicikliutat, ne kelljen sokat vacakolni az út feltörésével. Egyébként átvette ezt valaki?
Nyíregyházabicikliút

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés