Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Így néz ki Nyíregyháza legújabb bicikliútja

| 2020. 07. 10. | 10:23:00
Ja, nem új. Csak a festék.
Így néz ki Nyíregyháza legújabb bicikliútja
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Örvendetesen szaporodik a bicikliutak száma és hossza Nyíregyházán. Boldogság ez, hiszen a kerékpározás nemcsak egészséges, hanem környezetbarát is.

A legutóbbi, sóstói fejlesztésen azonban nem ártott volna még egy kicsit gondolkodni. A Kemecsei út mentén, a Blaha Lujza sétánytól a Fürdő utcáig tavasszal épült egy rövid szakasz, ami dicséretet érdemel. Gyorsan, precízen dolgoztak a szakemberek.

Azzal a résszel van gond, ami nem épült, hanem csak úgy lett a Fürdő utcán. A Sóstó főutcájának számító aszfaltcsíkot a Berenát utcáig fehér vonalakkal négysávosították. Kétszer egy sáv a biciklinek, kétszer egy sáv az autóknak.

Ha két autó jön szemben egymással az úton, már el sem férnek anélkül, hogy ne húzódnának le a bicikliútra.

Valaki utóbb rájöhetett erre, mert a középső terelővonal eltűnt lett. De lássuk be, ettől az út még nem lett szélesebb. (Hogy miért épült bő 20 éve ilyen méretben az út, arról is lehetne beszélni, mert hely egyébként volt és van bőven kétoldalt. A régi tervekben feltehetően járda is szerepelt, de tudjuk, ezek sosem szoktak megvalósulni.)

A vezető képen látható, milyen állapotban van jelenleg a Fürdő utca, amelyből a vadonatúj bicikliutat választották le festékkel néhány hete. Na, nem mindenütt sikerült a felfestés, mert a kátyúkat előtte elfelejtették betömni. Gödröt pedig, mint tudjuk, nem lehet festeni. Még körbe sem.

Szép volt, fiúk!

Cs.K.

Ui: Bocs, az kimaradt, hogy a bicikliút eső után járhatatlan.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés