Hirdetés

Baromságokat mondott Magyarországról a Zsidó Világkongresszus elnöke

Schiffer András fogalmazott így.

2016.07.18. 18:24

Baromságokat mondott Magyarországról a Zsidó Világkongresszus elnöke
Ronald Lauder

A Jobbik nem náci, Horthy sem volt az - így az LMP leköszönt elnöke.

Hirdetés

Hirdetés

Schiffer András, az LMP leköszönt elnöke a Facebookon ír arról, hogy Ronald Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke, hajdani kaszinóbefektető interjút adott az Observernek. Párhuzamot vont az 1933-as és a mai európai hangulat között, "igazi vezetőnek" nevezte Putyint, majd emígyen emlékezett meg Magyarországról:

The worst offender is Hungary. Because they now have a neo-Nazi party called Jobbik. They had started to put up statues of Admiral Horthy, who was a Nazi. They’ve changed wording in their constitution—taking out the word Holocaust

- idézi Schiffer András

(Fordítás: A legbántóbbb Magyarország. Mert van egy neonáci pártja, a Jobbik. Amelyik Horthy admirálisnak állít szobrokat, aki egy náci volt. Megváltoztatták az alkotmányt - kivették belőle a holokauszt szót)

Schiffer András így reagált Ronald Lauder beszédére a közössági portálon.

Na most akkor vegyük sorjába. 1.,Európában több országban működik neonáci párt, a Jobbik azonban pont nem neonáci párt. Van velük probléma, ez igaz: például az, hogy Lauderhez hasonlóan "igazi vezetőként" csodálják Putyint. 2.,Magyarországon -nagyon helyesen! - nem állítgatnak Horthynak szobrokat, aki - úgy mellékesen - nem volt náci, de ettől még valóban nem érdemelne szobrokat. 3., A magyar alkotmányból nem vették ki a "Holocaust" szót, mert nem volt benne. Soha nem értettem, miért gondolja bárki azt a tengerentúlról, hogy bármiféle értelme van rosszindulatú baromságokat összehordania Magyarországról. Túl azon, hogy a szélsőjobb számára szolgáltat gyúnyanyagot. Mondjuk a Putyin-csodálat sok mindenre magyarázatot adhat.

zsidóholokausztHorthy Miklós

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés