Hirdetés

Hirdetés

Itt az újabb európai tragédia

Hirado.hu

2016.07.19. 08:56

Itt az újabb európai tragédia
Fotó: MTI /AP, Karl-Josef Hildenbrand

Baltával kaszabolt a vonaton egy afgán menekült Németországban.

Hirdetés

Allah Akbar, vagyis Allah a leghatalmasabb - sajtóhírek szerint ezt kiabálta az az ámokfutó, aki Németországban, egy vonaton baltával támadt az utasokra és négy embert életveszélyesen meg is sebesített július 18-án. A férfinál több fegyver is volt – írja a hirado.hu.

A hatóságok szerint a 17 éves afgán fiú minden előjel nélkül késsel és baltával támadt egy Würzburgba tartó vonat utasaira. „Még korai lenne kijelenteni, hogy egy iszlamista támadásról lenne szó. A fiú egy 17 éves afgán menekült, aki egy német családnál lakott. A házukat most kutatjuk át, hátha megtaláljuk az indítékot” - mondta a bajor belügyminisztérium államtitkára.

Lelőtték, amikor menekülni próbált

A támadó négy embert sebesített meg súlyosan, majd amikor a vonat megállt, leugrott a szerelvényről. Később megpróbált elmenekülni, de egy közelben lévő különleges egység üldözőbe vette. Amikor a fiú rájuk támadt, tüzet nyitottak rá. Az ámokfutó a helyszínen meghalt.

A vagont elöntötte a vér

Az M1 berlini tudósítója arról számolt be: ,,Szemtanúk szerint borzalmas volt a látvány, olyan volt a vonat mint egy vágóhíd. A vasutas szakszervezet vezetője azt mondta, hogy nem lehet egy ilyen eset felett napirendre térni és egy ilyen esetnek igenis következménye kell, hogy legyen.”

A rendőrség úgy véli, hogy magányos elkövetőről van szó, hiszen a fiatal fiú szülei nélkül, egyedül érkezett egy németországi befogadótáborba.

 

terrorNémetország

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés