Megszűnik egy frakció a parlamentben

2018.05.18. 12:40

Megszűnik egy frakció a parlamentben
Bősz Anett (Fotó: mti)

A liberális képviselő kilép.

Hirdetés

Hirdetés

A Liberálisok képviseletében parlamentbe jutott Bősz Anett kilép a Párbeszéd országgyűlési frakciójából, értesült az Index. A képviselő a portálnak azt mondta: a Liberálisok már a választási együttműködésbe is úgy mentek bele az MSZP-Párbeszéddel, hogy a liberális értékeket megjeleníthessék a Parlamentben. Az MSZP-Párbeszéd frakciószövetség együttműködéséről szóló tárgyalásokon azonban nem látták ennek garanciáit:

"sem a politikai szándék, sem a technikai erőforrások nincsenek meg a liberális értékek képviseletére". 

Bősz Anett kilépése azzal jár, hogy megszűnik a frakció, amihez minimum öt ember kell. Miután nem lesz frakció és frakcióvezető, nem lesz szavazati joguk a Házbizottságban, Szabó Tímea elveszti frakcióvezetői juttatását, elesnek attól az évi 135 millió forintos támogatástól, amely az önálló frakcióalakításért jár.

A megüresedő helyet egyszerű átüléssel nem lehet betölteni. A parlamentben jelenleg Mellár Tamás az egyetlen független képviselő, de az nem valószínű, hogy ő csatlakozna a Párbeszéd frakciójához. A képviselőknek így most legalább hat hónapig függetlenként kell tovább dolgozniuk. Ezután merülhet fel ismét egy frakció megalakítása. 


IDE VÁG!


 

ParlamentliberálisOV2018frakció

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés