Vidéken vége a kijárási korlátozásnak

szabolcsihir.hu

2020.04.29. 19:49

Vidéken vége a kijárási korlátozásnak

Az üzletek időkorlátozások nélkül kinyithatnak Nyíregyházán is.

Hirdetés

Hirdetés

A védekezés első szakasza lezárult – jelentette be Orbán Viktor április 29-én a Facebook-oldalán. – Közös erőfeszítésünknek köszönhetően úgy látom, hogy a magyar egészségügy felkészült a tömeges megbetegedésekre is – mondta a miniszterelnök. Hozzátette: ma már nem kell attól tartani, hogy bárki megfelelő ellátás nélkül maradna.

– A vírus elleni védekezés új szakaszba lépett, így megpróbálhatjuk újraindítani az életet Magyarországon, de fokozatosan és szigorú menetrend szerint kell eljárni – fűzte hozzá.

Az idősek és a legfertőzöttebb területeken élők feszes védelmét továbbra is fenntartják.

A fertőzések leginkább a fővárosban és a környékbeli településeken vannak, ezért az ott élők védelmében Budapesten és környékén a kijárási korlátozások életben maradnak.

Vidéken a kijárási korlátozások helyébe új védelmi intézkedések lépnek:

  • Az üzletek időkorlátozások nélkül kinyithatnak.
  • Az éttermek, kávézók teraszai, kerthelyiségei megnyithatnak.
  • A szabadtéri strandok látogathatóak lesznek.
  • A másfél méteres védőtávolság betartása és az arc eltakarása, vagy a maszk viselése azonban az üzletekben és a tömegközlekedési járműveken kötelező lesz.
  • Az idősek védett időzónájára vonatkozó intézkedéseket fenntartják.
  • A virágüzletek péntektől korlátozások nélkül nyitva tarthatnak.

A többi részletet holnap ismertetik – tudatta Orbán Viktor. Kiemelte: a kormány folyamatosan konzultál a járványügyi szakemberekkel és kéthetente felülvizsgálják a hatályban lévő védelmi szabályokat.

Hétfőn nulla órától lesznek hatályosak az Orbán Viktor miniszterelnök által a koronavírus-járvány elleni védekezésben szerdán bejelentett változások – mondta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az M1 aktuális csatornán. Kovács Zoltán hozzátette: az ellenőrzések továbbra is folytatódnak. A mostani hosszú hétvégén pedig a településvezetőknek még lehetőségük lesz arra, hogy akár szigorúbb intézkedéseket is bevezessenek.

Szóljon hozzá!

Hirdetés