Ő viszi haza a legtöbbet a kormányzati elitből

Szabolcsihir.hu

2020.08.10. 18:33

Ő viszi haza a legtöbbet a kormányzati elitből
Új Skoda Kodiaq-ok a felsővezetőknek

Autócsere is volt, új járművek a minisztereknek és az államtitkároknak.

Hirdetés

Hirdetés

A Miniszterelnöki Kormányiroda, a Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Miniszterelnökség politikai felsővezetői, azaz a miniszterelnök, a miniszterek és államtitkárok közül Süli János, a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter keresi a legtöbbet, az országgyűlési képviselői fizetésével együtt havi több mint bruttó 6 millió forintot, amit még egyéb juttatások is kiegészítenek – derül ki a kormany.hu-n megjelent fizetési adatokból. 

A Napi.hu összegzése szerint Orbán Viktor miniszterelnöknél (akinek bruttó 2,61 millió forintra jogosult) nemcsak Süli János és a szintén menedzserfizetésért, bruttó 5 millió forintért dolgozó Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter visz haza többet, hanem a helyettese, Semjén Zsolt és két minisztere, Rogán Antal és Gulyás Gergely is (ők bruttó 3,08 millió forintot).
Azok az államtitkárok, akik országgyűlési képviselők is (Fónagy János, Dömötör Csaba, Tuzson Bence, Potápi Árpád, Soltész Miklós) 2,4 milliót keresnek, míg a csak a minisztériumokban dolgozó államtitkárok 1,75 milliót.

A felsővezetők éves cafeteria-, azaz béren kívüli juttatási kerete 200 ezer forint. Személyes használatra gépkocsit kapnak, tavaly autócsere volt, új Skoda Superb és Skoda Kodiaq modelleket vettek át a miniszterek és államtitkárok.
Orbán ViktorfizetésRogán AntalSkoda

Szóljon hozzá!

Hirdetés