Orbán: szabad nyarunk lesz

szabolcsihir.hu

2021.03.26. 07:48

Orbán: szabad nyarunk lesz

Tovább lehetnek nyitva a boltok.

Hirdetés

Hirdetés

A vírus elleni egyetlen védekezési eszközünk a vakcina. Magyarország képes lenne a többszörösét beadni az embereknek, de nincs belőle elég. Az európai országok többsége még nagyobb bajban van – jelentette ki Orbán Viktor a március 26-i rádióinterjúban. A miniszterelnök leszögezte, "Magyarországon szabad nyarunk lesz". Mint mondta, efelől nincs kétsége. – Amíg ilyen magasan a fertőzés, addig semmilyen nyitás nem engedhető meg – fogalmazott. Mint mondta, a boltok és a szolgáltatását kinyitását kezdeményezte, de a járványügyi szakemberek nem tartották jó ötletnek a javaslatot.

A boltoknál négyzetméter-alapú működésre fognak áttérni, vagyis 10 négyzetméteren egy vásárló lehet.

– Ezt nehéz lesz ellenőrizni, sorok lesznek a boltokban. Emiatt tovább lesznek nyitva, így azt gondoljuk, a kijárási tilalmat este 8-ról 10 órára, esetleg 11 órára toljuk ki. Az üzletek nyitvatartását pedig kilenc órára hosszabbíthatjuk meg – fogalmazott. Tudatta, a részletszabályok a Magyar Közlöny következő számában jelennek meg.

Hozzátette, a szépségipar és a fodrászatok kérdését is megvitatták, de a jelenlegi helyzetben nem lehet őket kinyitni.

A miniszterelnök arra kérte a várandósokat, regisztráljanak az oltásra. Ők a Pfizer vagy a Moderna készítményeit kaphatják. Elmondta, a regisztrált 65 év felettiek oltása a nagyhéten vagy az azt követő héten zárulhat le. A pedagógusok kapcsán közölte, a 102 ezer iskolai dolgozó közül 20 ezret már beoltottak. A többiek április 10-ig megkaphatják első oltásukat, így eseély van arra, hogy április 19-én kinyithassanak az iskolák.

Orbán Viktor ismertette a legfissebb számokat is: 275 ember elhunyt az elmúlt 24 órában, 11823-an vannak kórházban és 1480 ember lélegeztetőgépen. 
Orbán Viktorkoronavíruskijárási korlátozás

Hirdetés

Szóljon hozzá!