Hirdetés

Két ellenzéki felháborodott Ruszin-Szendi Romulusz ukrajnai látogatásán

2022.07.08. 17:42

Két ellenzéki felháborodott Ruszin-Szendi Romulusz ukrajnai látogatásán
Ruszin-Szendi Romulusz (középen) a a Magyar Honvédség parancsnoka (Fotó: hirado.hu)

Találkozott az ukrán hadsereg főparancsnokával.

Hirdetés

A honvédelmi miniszter, a belügyminiszter és a Magyar Honvédség parancsnokának parlamenti meghallgatását kezdeményezi a Honvédelmi és rendészeti bizottság két ellenzéki alelnöke, Harangozó Tamás (MSZP) és Lukács László György (Jobbik).

Amint arról beszámoltunk, az ukrán hadsereg vezérkarának Facebook-oldaláról derült ki, hogy Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka Ukrajnában járt, és találkozott az ukrán hadsereg főparancsnokával.

Elfogadhatatlan, hogy a honvédelmi ügyekkel foglalkozó bizottság tagjainak Facebook-bejegyzésből, illetve sajtóhírekből kell tudomást szereznie, hogy a Magyar Honvédség parancsnoka Ukrajnában tett látogatást az ukrán fegyveres erők parancsnokánál. A látogatás tényéről a minisztérium csak a sajtóhírek megjelenését követően adott ki egy közleményt

– olvasható Harangozó Tamás és Lukács László György közös közleményében. Harangozó Tamás és Lukács László György kezdeményezi, hogy haladéktalanul tájékoztassák a Honvédelmi és rendészeti bizottságot az ukrajnai harcokkal kapcsolatos aktuális helyzetről és a parancsnok által kapott információkról. A két politikus szerint bizottsági meghallgatást kell tartani a magyar határvédelem tárgyában is.

Kósa LajosUkrajnaháborúRuszin-Szendi Romulusz

Hirdetés

Hirdetés