Hirdetés

Hirdetés

Az Egyesült Államok továbbra is önti a pénzt az ukrán hadseregbe

2022.09.08. 17:00

Az Egyesült Államok továbbra is önti a pénzt az ukrán hadseregbe
A Joe Biden amerikai elnök által engedélyezett újabb támogatási csomaggal tarackokkal, tűzérségi lőszerrel, harcjárművekkel és páncéltörő rakétarendszerekkel segítik a védekezést (Fotó: Washington Post)

Washington további 675 millió dolláros katonai segítséget nyújt Ukrajnának.

Hirdetés

Az Egyesült Államok további 675 millió dollár értékben támogatja katonai felszereléssel az "illegális, imperialista és igazolhatatlan" orosz támadás ellen védekező Ukrajnát - jelentette be Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter csütörtökön a németországi Ramstein légitámaszponton.

A miniszter az Ukrajna önvédelmét szolgáló nemzetközi kapcsolattartó csoport (Ukraine Defense Contact Group) ülését megnyitó beszédében kiemelte, hogy a washingtoni vezetés 6,3 milliárd dollár értékű támogatásról döntött a fórum legutóbbi, júliusi tanácskozása óta. A Joe Biden amerikai elnök által szerdán engedélyezett újabb támogatási csomaggal a többi között tarackokkal, tűzérségi lőszerrel, harcjárművekkel és páncéltörő rakétarendszerekkel segítik a védekezést - mondta.

Lloyd Austin kiemelte, hogy Kijev támogatóinak meg kell erősíteniük a hosszú távú segítség iránti elkötelezettségüket, mert "nehéz út" áll az országukat "bátran védelmező" ukránok előtt. Ugyanakkor arról is szólt, hogy a védekezés sikeres, és változóban van a háború jellege. Kifejtette: a csoport megalakulása óta Ukrajna önvédelmi képessége jelentősen erősödött, ezt mutatja egyebek mellett, hogy közreműködésével az ukrán hadsereg 26 nagy hatótávolságú rakétavető rendszerhez jutott.

Mint mondta, az Egyesült Királyságtól a felszerelés Ukrajnába juttatásához is nélkülözhetetlen segítséget nyújtó Lengyelországon át Észak-Macedóniáig számos ország segíti Ukrajnát, és ezt a támogatást összehangoltan, együttműködve biztosítják.

UkrajnaUSAháború

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés