Hirdetés

Hirdetés

Magyarország legutáltabb politikusai

2023.02.03. 12:29

Magyarország legutáltabb politikusai
Dobrev Klára egy korábbi debreceni fellépésén (Fotó: Cívishír)

Aligha meglepetés.

Hirdetés

A Momentum által is foglalkoztatott 21 Kutatóközpont friss – Telexen ismertetett – felmérése szerint Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára a legelutasítottabb politikusok. A válaszadók közel fele (45 százalék) nem szívesen látná fontos politikai szerepben Dovrev Klárát, a férjéből pedig még az ellenzéki szavazók sem kérnek.

Mivel a válaszadók 99 százaléka ismeri, ezért a teljes népességben is kétharmados Gyurcsány elutasítottsága. Nem csak a kormánypártiak tartják ellenszenvesnek a DK elnökét, az ellenzéki szavazók 50 százaléka is egyértelműen elutasította. A kutatást végzők szerint az már meglepő, hogy rögtön utána a felesége következik az elutasítottsági sorban.

Dobrev Klára a kormánypárti és a bizonytalan szavazók között hasonlóan rossz értékeket kapott, mint férje, az ellenzékiek körében azonban sokkal pozitívabb az ő mérlege: 59 százalékuk szívesen látná Dobrevet fontos politikai szerepben és csak 17 százalék utasítja el élesen. Ez azt jelenti, hogy az ellenzéki szavazók Dobrevnél csak Donáth Annát és Karácsony Gergelyt kedvelik jobban.

Gyurcsány Ferencközvélemény-kutatásDobrev Klára

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés