Hirdetés

Nyugdíjasokkal teli magyar autóbusz karambolozott Szlovákiában

2023.05.15. 14:47

Nyugdíjasokkal teli magyar autóbusz karambolozott Szlovákiában
(Fotó: Polícia SR - Bratislavský kraj)

Sok a sérült.A magyar nagykövetség a helyszínen van.

Hirdetés

Baleset történt Szlovákiában, a D2-es autópályán egy magyar autóbusz ütközött össze egy kamionnal. A hírek szerint 55 sérültje van az esetnek. Az információk szerint az autóbuszon miskolci és budapesti nyugdíjasok utaztak - írja az Index.

Menczer Tamás elmondása szerint az autóbuszon miskolci és budapesti nyugdíjasok utaztak. Információik szerint 13 ember súlyos sérülést szenvedett, 8-an közepesen súlyosat, 37-en könnyebb sérüléseket, 4-5 embert pedig kórházba kellett szállítani állapota miatt. 

A szlovák tűzoltóság közlése szerint a hétfő délelőtt történt balesetben legalább egy ember meghalt, és 59-en megsérültek. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, közel 30 tűzoltó vesz részt a mentésben.

A magyar nagykövetség a helyszínen van, illetve néhányan a sérültekkel bementek a kórházba. A fejleményekről folyamatosan tájékoztatják Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, aki jelenleg Pekingben tartózkodik.

A MTI beszámolója szerint Michal Palkovic frissen kinevezett szlovák egészségügyi miniszter arról biztosított, hogy a szlovákiai D2-es autópályán balesetet szenvedett magyar autóbusz minden sérültjét azonnali és minőségi egészségügyi ellátásban részesítik. „Mindent megteszünk azért, hogy megmentsük az életüket. Rendkívül sajnálom a baleset áldozatát, részvétem a hozzátartozóinak” – nyilatkozta.

balesetkarambolSzlovákia

Hirdetés

Hirdetés