Hirdetés

Elárulja a kisvárdai focisiker titkát a sportigazgató

2022.05.18. 18:05

Elárulja a kisvárdai focisiker titkát a sportigazgató
Révész Attila az M4sportnak nyilatkozik

A siker titka az adatelemzésben rejlik - mondja a sportigazgató.

Hirdetés

A labdarúgó NB I-ben második helyen végzett Kisvárda sportigazgatója, Révész Attila az adatelemző-programok és az algoritmusok tudatos használatának tulajdonítja, hogy a megfelelő játékosokat kiválasztva fejlődik a klub - írja a Nemzeti Sport.

Révész a sportnapilapnak elmondta, a kiválasztásunk eltér a többi csapatétól, a filozófiájuk ezzel kapcsolatosan teljesen más. Tudatosan, algoritmusokat használva, elemzőprogramokat, számokat és adatokat igénybe véve választja ki az adott pozícióra a játékost a sportoigazgató, aki megjegyzi: ez a nyugati futballban mindennapos, ott még a vezetőedzőket is mesterséges intelligencia segítségével választják, ám Magyarországon ettől kissé távol vagyunk.

Az adatelemzést követően személyesen és videofelvételek megtekintése során vizsgálják a játékosok személyiségét, mentális erejét – folytatta Révész Attila. – A bizalmamat élvező játékosmegfigyelők és edzőkollégák sokkal inkább a karakterét, mintsem a képességeit vizsgálják a kiszemelteknek. A megfigyelők kizárólag olyan futballistákat néznek meg, akik átmentek az átfogó adatelemző vizsgálaton, amely kiterjed többek között arra is, milyen irányú passzokat ad, s labdaszerzést követően milyen irányba játssza meg a labdát a kiszemelt labdarúgó.

Rélvész azt is elmondta, négy játékosmegfigyelőt alkalmaznak, illetve két külföldi szakemberrel is együttműködnek, de a náluk dolgozó edzőket is bevonják ebbe a munkába. Idényenként kétszáz-kétszázötven játékost vizsgálnakk alaposabban, az adataikat tárolják, folyamatosan monitorozzák őket. Így a távozók helyett mindig a megfelelő, jobb pótlás. 

labdarúgásKisvárdaNB I.

Hirdetés

Hirdetés