Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hajrá, magyarok! Megérkezett Rióba az első csapatunk

| 2016. 07. 29. | 19:34:00
Hosszú Katinka már tempózott is egyet az uszodában.
Hajrá, magyarok! Megérkezett Rióba az első csapatunk
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megérkezett az első magyar sportolói küldöttség a jövő pénteken kezdődő riói olimpia helyszínére, ahol Hosszú Katinka - azután, hogy a szálláson letette csomagjait - rögtön elment edzeni az olimpiai uszodába.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapjának beszámolója szerint csütörtök reggel négy versenyző, Hosszú mellett az úszó Verrasztó Dávid, illetve a két tornász, Kovács Zsófia és Hidvégi Vid szállt repülőre, s helyi idő szerint csütörtök este érkeztek meg a brazil metropoliszba. A magyar olimpiai csapat egyik legkomolyabb aranyesélyese, az első versenynapon 400 méter vegyesen érdekelt Hosszú Katinka csütörtökön 22 órától tréningezett az úszóversenyeknek helyet adó impozáns uszodában. A bemelegítő medence körül egyébként már szinte mindegyik küldöttség, így a magyar is lefoglalta saját helyét, ahol majd a versenyzők az edzések előtt és után pihenhetnek, illetve gyúrhatják őket.

Az első négy magyar sportolót szombaton követi a legnagyobb csoport, melynek két-két ökölvívó, szörföző és vívó, három-három asztaliteniszező, evezős és vitorlázó, nyolc sportlövő, továbbá a két vízilabdacsapat 13-13 játékosa és 33 úszó lesz a tagja. Őket szombaton reggel 7.30-tól búcsúztatják a Syma Csarnoknál.

Augusztus 3-án hajnali 4-kor indul a Symától egy atléta, három vívó és négy cselgáncsozó, másnap reggel 8-kor pedig egy tollaslabdázó, három-három cselgáncsozó és vívó, illetve hét atléta. A következő nagy csoport már a játékok alatt, augusztus 10-én száll repülőre, benne egy-egy súlyemelő és triatlonos, három öttusázó, négy birkózó, öt atléta és hat kajak-kenus. Az ő buszuk a Liszt Ferenc-repülőtérre 4-kor gördül ki a Syma Csarnok elől.

Több sportoló, illetve delegáció közvetlenül indul a repülőtérről, illetve külföldről érkezik az olimpia helyszínére.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés