Hirdetés

Indul az utazás: háromhetes francia körút. Ingyen!

Kezdődik a Tour de France.

CH

2016.07.02. 13:27

Indul az utazás: háromhetes francia körút. Ingyen!
A Mont Ventoux-t is megmássza a mezőny. Ott akár el is eldőlhet a verseny!

Brutális mezőny vág neki a 3500 kilométernek.

Hirdetés

Hirdetés

Megkezdődik szombaton az év legjobban várt kerékpáros versenye, a 103. Tour de France. A mezőny ezúttal is rendkívül erős: a címvédő Chris Froome, a hivatalosan kétszeres győztes Alberto Contador, a tavalyi második helyezett Nairo Quintana, a 2015-ös Vuelta győztese, Fabio Aru, illetve az idei Giro rózsaszín trikósa, a három évvel ezelőtti Tour-győztes Vincenzo Nibali is ott lesz a nagy rajtnál. Megjósolhatlan, ki lesz a sárga trikós a végén.

Az Eurosport csatornáin az összes szakaszt élőben lehet követni, valamint esténként összefoglaló és elemzőműsorokkal is figyelemmel lehet kísérni a nap legfontosabb eseményeit.

A 21 szakaszból álló országúti versenyen az indulók összesen 3519 kilométert tesznek meg. A 103. Tour de France útvonala érinti Andorrát és Svájcot is. Az öt hegyi befutó közül talán a legizgalmasabbnak ígérkező a 12. etapon várható, amikor a mezőny a 185 km-es szakaszt a Mont Ventoux-n fejezi be. A verseny során az öt hegyi befutó érinti a Pireneusok és az Alpok csúcsait, a legmagasabb pont pedig a 2240 méter magas Andossa–Arcalis hegyi befutó lesz.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés