Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Úszás: megint lemondott Kiss László

| 2017. 01. 25. | 17:50:00
Zajlik az élet az úszóknál.
Úszás: megint lemondott Kiss László
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöksége szerdai ülésén úgy döntött, hogy átalakítja a szövetségi kapitányi posztot, a feladatot Sós Csaba szakmai alelnök veszi át csütörtöktől.

Bienerth Gusztáv, a MÚSZ január 8-án megválasztott új elnöke budapesti sajtótájékoztatóján elmondta:

az átalakítás értelmében a mindenkori edzőbizottság vezetője - aki jelenleg Sós Csaba - látja majd el a kapitányi feladatokat.

A felnőtteknél Hargitay András, az utánpótlás válogatottnál Petrov Iván, a nyíltvízi szakágban pedig Gellért Gábor megbízatása szűnik meg ezzel.

Sós Csaba jövőbeli válogatási elveiről szólva kijelentette: mindig a két legjobb A-szintest fogja javasolni a válogatottba, és miután kialakult a keret, abból kikerülni nem lehet, így a kerettagok azután már kizárólag az adott versenyre tudnak koncentrálni. Hozzátette: a júliusi, hazai világbajnokságra az áprilisi országos bajnokság végéig lehet szintet úszni.

Távozott az exkapitány

Bienerth Gusztáv megjegyezte, az elnökségben kettővel kevesebben vannak, ugyanis

Kiss László és Sass Katalin azonnali hatállyal lemondott posztjáról.

Újságírói kérdésre az elnök elmondta: a korábbi szövetségi kapitány Kiss nem indokolta döntését. Hozzátette: szintén távozott a főtitkár, Szántó Éva, aki a nyári vizes világbajnokság szervezőbizottságában betöltött ügyvezetői posztjának ellátására szeretne koncentrálni. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés