Hirdetés

Hirdetés

Brutális összeg jutott tavaly a sportra

24.hu

2017.03.16. 15:17

Brutális összeg jutott tavaly a sportra

Jó lenne tudni pontosan, mennyit használtak fel belőle értelmesen.

Hirdetés

Amióta a nyereséges cégek a társasági adójukból sport támogatására tudják átcsatornázni a pénzeket, a 24.hu szerint 414 milliárd 937 millió forint támogatást kapott az öt látványcsapatsport.

A pénz „alig 20 százaléka (85,5 milliárd) lett amúgy a sportági szövetségeké, a pénz 80 százaléka a kluboknál kötött ki” –írja a 24.hu, bár az az összeállításból nem derül ki, hogy ezeket a pénzeket aztán el is költötték-e.

Az öt látvány csapatsportág a futball, a kézilabda, a kosárlabda, a hoki és a vízilabda. A törvény szerint ők a szövetségektől projektekre kérhetik a támogatást, ezeket a szövetségek engedélyezik. De hogy később mi az, ami meg is valósul a tervből, mi a pénzek további sorsa, az homályzóna, senki nem tudja a gyakorlatban az összes projektet ellenőrizni, mert bár a szövetségek próbálkoznak, erre nincs kapacitásuk.

2011 óta tavalyig bezárólag a labdarúgás 191,1 milliárd, a kézilabda 92, a kosárlabda 57,4, a vízilabda 46,1, a jégkorong 28,3 milliárdot hívhatott le. Tehát ezek csak a tao-forintok, szponzori támogatások, költségvetési támogatások, stadionok még nincsenek benne, ahogy az olimpiai felkészülésre, illetve a vizes vb-re juttatott pénzek sem.

sportTAO-támogatás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés