Hirdetés

Hirdetés

Elhunyt az úszók mesteredzője

MTI

2017.05.23. 19:24

Elhunyt az úszók mesteredzője

64 évet élt.

Hirdetés

 Hatvanegy éves korában kedden elhunyt Széles Sándor úszó mesteredző. A kiváló szakember halálhíréről a családon keresztül Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség korábbi elnöke tájékoztatta az MTI-t. Széles Sándort márciusban szállították korházba, ahol kómába esett, és nem tért már magához. 

Pályafutása során kiemelkedő eredményeket ért el az úszósportban, többek között Gyurta Dánielt és Risztov Évát olimpiai bajnoki címhez segítette a 2012-es londoni játékokon.

Széchy Tamás első nagy garnitúrájának volt tagja, majd mellette lett edző is. Hosszútávúszó, 1500-as gyorsúszó volt, volt válogatott sportoló. A nagy eredmények elmaradtak, áttért az öttusára. 1978-ban lett kiscsoportos edző, majd a hosszútávúszók edzője. 1979-ben úszószakedzőként diplomázott a Testnevelési Főiskolán. 1979-től önálló felkészítési terv szerint dolgozott. Széchy edzői stábjának tagjaként az utánpótlással is foglalkoznia kellett – Darnyi Tamás, Szabó József. 1986-ban szakított Széchy Tamással, a BVSC lány úszóit oktatta. 1990-ben visszahívták a Széchy teambe. 1998-ban felkérték, hogy eddze a Szegedről érkező Molnár Ákos, Verrasztó Dávid és Verrasztó Evelyn gyerek úszókat. 1999-ben csatlakozott hozzá Gyurta Dániel. 2012-ben, az olimpián két versenyzője is olimpiai bajnok lett; először a férfi 200 méteres mellúszásban Gyurta Dániel, majd nagy meglepetésére, 10 kilométeren Risztov Éva is.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés