Hirdetés

Hirdetés

Az erő Keleten van!

Szabolcsihír

2017.06.29. 09:05

Az erő Keleten van!

A világ élvonalában a nyíregyházi emelők.

Hirdetés

Az erőemelő sport csúcseseménye zajlott le mintegy 50 ország 800 versenyzőjének részvételével a múlt héten Minszkben. A Klasszikus (bármiféle érdemben segítő ruházatot tiltó) Erőemelő világbajnokságra négy magyar versenyző nyert indulási jogot, közülük ketten a Nyíregyházi Kelet Ereje erőemelő egyesület tagjai.

Fekete Miklós, aki egyben az egyesület elnöke is, a 40 év fölöttiek versenyében 93 kg-os súlycsoportban hatalmas küzdelemben hajszállal maradt le az aranyéremről, így összetett ezüstéremmel zárta a versenyt, maga mögé utasítva svéd és amerikai riválisait a kategória 12 versenyzője közül.

Kulcsár Dávid ugyancsak 93 kg-ban, viszont a juniorok (23 év alatt) között versenyezve a korcsoport legnépesebb (18 tagú), és legerősebb mezőnyében lépett színre, és megszerezte Nyíregyháza első összetett junior erőemelő érmét.

Dávid elképesztő, a jelenkori magyar erőemelés színvonalát messze megelőző országos csúcsokkal, (guggolás 272,5 kg, fekvenyomás 190 kg, felhúzás 302,5 kg = összetett 765 kg), hajmeresztően izgalmas végjátékban az ezüstéremért küzdhetett utolsó fogásánál, amelyet hajszál híján teljesített is. Maradt a bronzérem, és természetesen a hatalmas öröm.

A három éve induló nyíregyházi Kelet Ereje csapatot mára az ország legjobb csapatai között tartják nyilván, köszönhetően Szimcsina Mihály mesteredzőnek, aki mindkét világbajnoki érmes felkészítője.

A csapatszellemre sem lehet panasz, ugyanis az egyesület több tagja is busszal utazott a helyszínre, hogy buzdíthassa a versenyzőket.

Nyíregyházavilágbajnokság

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés