Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Amerikába tart a nyíregyházi teniszező

| 2017. 08. 17. | 16:13:00
Fucsovics Márton az Egyesült Államokban fog versenyezni.
Amerikába tart a nyíregyházi teniszező
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elindult az Egyesült Államokba, vasárnaptól Winston-Salemben, egy 250-es ATP-tornán versenyez Fucsovics Márton, aki július 17.-én a világranglista 99. helyén állt így alanyi jogon lehet majd ott a két hét múlva kezdődő – idei utolsó – Grand Slam tornán, a US Open-en. Arra készül ami még soha nem sikerült neki, meccset nyerni a legrangosabb teniszversenyen - írja az Index.hu.

Az elmúlt hónapban svájcban vett részt, így játékban maradt, ráadásul – mint azt a Szabolcsihír is megírta – még Roger Federerrel is összefutott és edzőpartenere is volt a 19-szeres Grand Slam bajnoknak. Keménypályán is edzett, így sikerült felkészülni ez amerikai versenyekre. Hat meccséből ötöt megnyert.

„Nagy könnyebbség, hogy nem kell selejtezőt játszanom, így előtte elindulhatok Winston-Salemben, ahol jó lenne minél több meccset játszani. Szeretnék mérkőzést nyerni a US Openen, ehhez jó sorsolást is kellene kapnom, jobbat, mint amilyet Wimbledonban, ahol a később Rafael Nadalt is búcsúztató, a negyeddöntőig jutott Gilles Müllerrel játszottam.” - nyilatkozta Fucsovics Márton.

Fucsovics már mind a négy Grand Slam-helyszínen indult, de csak Wimbledonban és Flushing Meadowban sikerült a főtáblára jutni. Wimbledonban a már említett Müller elleni meccset bukta, a US Openen tavaly a sokkal erősebb spanyoltól, Nicolas Almagrótól kapott ki három szettben.

 

Fucsovics jelenleg a világranglista 123. helyén áll, de ahogy elmondta, ez különösen nem zavarja, hiszen egyrészt az előtte álló 30-cal szemben kicsik a különbségek, illetve a 2016-os idény utolsó négy és fél hónapjában kevés megvédendő pontja volt, augusztus közepétől mindössze 76. Ezek a következők voltak a legutóbbi idényben:

  • US Open – selejtező és az első kör – 35 pont
  • Banja Luka (Challenger) – 1. forduló – 0 pont
  • Sibiu (Challenger) – 1. forduló – 0 pont
  • Róma (Challenger) – negyeddöntő – 17 pont
  • Mons (Challenger) – 1. forduló – 0 pont
  • Stockholm (ATP 250) – 2. forduló – 6 pont
  • Budapest (Challenger) – negyeddöntő – 18 pont
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés