Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csúcsot döntött a nyíregyházi sportoló

| 2017. 08. 16. | 13:00:00
Helebrandt Máté 50 km-es távon ért el kiemelkedő eredményt.
Csúcsot döntött a nyíregyházi sportoló
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyházi sportolóként az első, aki a Londoni Atlétikai Világbajnokságon 6. helyezést ért el. Összesen 52 versenyző állt rajthoz, a magyar fiú a 38. helyről startolt - ezt Helebrandt Máté mondta el a szerdai sajtótájékoztatón a Nyíregyházi Sportcentrumban.

A 28 éves versenyző korábban is elképesztő helyezéseket ért el, például 10.000 méteren és 20 kilométeren egyéni és országos csúcsot döntött, azonban a mostani világbajnoki 6. helyet össze sem lehet hasonlítani a korábbi eredményekkel.

Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője meglepetése a sportolónak

Máté az év elején sérüléssel bajlódott, emellett betegségek miatt is kénytelen volt néhány hetet kihagynia a felkészülésből.

Azonban a kitartó munka, edzések és elszántság meghozta az eredményt, hiszen már a táv felénél tudható volt, hogy országos rekordidőn belül ér célba.

A 28 éves atléta célja ezzel a versennyel a következő olimpiára való felkészülés volt, mely Tokióban lesz, ahol szintén 50 km-es távon fog rajthoz állni. A Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője, Kósa Árpád, valamint Sitku Ernő élsport igazgató szerint Máté példakép lehet a jelen és a jövő sportolóinak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés