Hirdetés

Hirdetés

Nyíregyháza élsportolóit éltették

Szabolcsihír

2017.08.21. 16:06

Nyíregyháza élsportolóit éltették
Fotó: szabolcsihír.hu

Helebrandt Máté és Dr. Szokol Dianna eredményeit ismerték el a Városházán.

Hirdetés

Két nyíregyházi sportoló is megdobogtatta a megyeszékhelyen élők szívét a napokban: Helebrandt Máté távgyalogló Londonban, az atlétikai világbajnokságon 6. helyezést ért el 50 kilométeres távon, Szokol Dianna úszó pedig három ezüstéremmel és egy 5. helyezéssel tért haza a budapesti szenior úszó világbajnokságról. Őket köszöntötték hétfőn a városházán.

A két sportoló kiváló teljesítményét dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, Szabó Tünde államtitkár és Sitku Ernő, a Nyíregyházi Sportcentrum élsportigazgatója méltatta.

Dr. Kovács Ferenc kiemelte: Nyíregyházán folyamatosan dolgoznak a jelen és a jövő sportolóinak fejlődésén, emellett programokat és eseményeket szerveznek minden sportszámban. Máté és Dianna eredményei pedig visszaigazolják a törekvések sikerét.

Szabó Tünde államtitkár fontosnak tartja a sportlehetőségek bővítését és fejlesztését. Elmondta: élőben is sikerült a versenyszámok közül néhányat megtekintenie. Nyíregyháziként pedig úgy gondolja, szülővárosa nem véletlenül szerepel a sport elitjében, hisz az eredmények ezt tükrözik.

Dr. Kovács Ferenc polgármester ajándékot ad át Dr. Szokol Diannanak

Dr. Szokol Dianna, a Nyírsenior úszója megosztotta tapasztalatait, élményeit, valamint beszámolt a jövőbeli terveiről is. Augusztus 13.-án volt az első versenye, nyíltvízi úszás. Több mint 3 kilométert tett meg kemény szél és egy erős mezőny társaságában. A szűk egy órás verseny nagyon kimerítette. Keveset pihent, hiszen 

másnap már 800 méter gyorson állt rajtkőhöz, későbbiekben pedig 200 méter és 400 méter gyorson is úszott, kiváló eredményekkel, hiszen három ezüstéremmel tért haza.

A Duna Arénában a fedettpályás versenyek véleménye szerint könnyebbek voltak. Hozzátette: nagyon hálás az edzőjének, Gyula Sándornak, aki a versenyre felkészítette, és elmondta, a jövőben is rajtkőre áll, ám most a pihenésre koncentrál.

Szabó Tünde államtitkár gratulál Helebrandt Máténak

Helebrandt Máté elárulta: a verseny napján nagyon izgult. Nem csoda, hiszen menyasszonya élőben, Londonban követte figyelemmel az eseményeket, míg edzője itthon, tévén nézte. Elmondta: a táv első felében még szorosan együtt volt a mezőny, de a 30. kilométer körül egyre inkább szétszakadt a társaság. Ez nem volt számára újdonság, mert edzeni is egyedül szokott. Néha kipillantott az eredményjelzőre, akkor látta a részidőket, így már a táv felénél tudta, hogy országos csúcson belül teljesít. A verseny utolsó szakaszában viszont már elképzelése sem volt arról, hányadik helyen áll. Végül egy riportertől tudta meg, miután célba ért, hogy hatodik lett. Ekkor még el sem hitte az eredményt. Két nappal a hazaérkezése után edzőjénél, Pokrovenszki Józsefnél tartottak egy kis összejövetelt, ahol szűk körben megünnepelték az eredményt, s ekkor tudatosult edzőjében és benne is, hogy sporttörténelmet írt.

G. D. 

atlétikaúszássport

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés