Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Világbajnoki 6. lett a szabolcsi sportoló

| 2017. 08. 14. | 11:32:00
Megdöntötte egyéni csúcsát és az országosat is.
Világbajnoki 6. lett a szabolcsi sportoló
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fantasztikus terljesítménnyel, a hatodik helyen ért célba az 50 kilométeres gyaloglásban Helebrandt Máté a londoni atlétikai világbajnokságon, aki ezzel a magyar gyaloglósport legnagyobb sikerét érte el. Egyéni csúcsát tíz, a 16 éves országos csúcsot pedig négy perccel döntötte meg az első világbajnokságán.

"Fantasztikus volt. Úgy jöttem ki, hogy ez egy tesztverseny, a távlati cél a tokiói olimpia és a jó helyezés" - értékelt Helebrandt az M4 Sportnak. Ez a táv áll igazán közel hozzám. A felénél nagyon jól éreztem magam, s amikor láttam, hogy a 2013-as világbajnok mellett is elmentem, az nagy erőt adott."

Edzőjével arra számítottak, hogy a középmezőnyben végez, de aztán, ahogy a táv felén túljutott, érezte, ettől jobb eredményre számíthat - monda el hétfő reggel a 99.4 Sunshine FM Keltető című műsorában a nyíregyházi sportoló, aki úgy érzi, a hatodik helyezés felér egy világbajnoki arannyal.

Leszögezte, kitűzött célja volt az is, hogy Urbanik rekordját megdöntse valamikor, ám nem számított rá, hogy már most sikerül megjavítania példaképe idejét.

Kitért rá, bár meleg volt, ez nem zavarta, mert a hazai edzései a kánikulában is délután zajlottak, s bár akkor megnehezítette a dolgát, ezúttal nem okozott gondot neki.

Mint mondta, úgy érzi, hogy egy-két perc még benne maradt, de mivel ez mág csak a második 50 kilométeres versenye volt, nem tudta, bírni fogja-e a tempót.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés