Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb sportlétesítménnyel gyarapodott Nyíregyháza

| 2017. 10. 06. | 17:30:00
Szabó Tünde államtitkár avatta, a várostól senki nem jött.
Újabb sportlétesítménnyel gyarapodott Nyíregyháza
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb sportlétesítménnyel gyarapodott a Bánki Donát Műszaki Szakközépiskola a Nyíregyházi Kosárlabdát Szeretők Közhasznú Sportegyesülete jóvoltából.

Pénteken két szabadtéri, B33 kosárlabdapályát adtak át, a civil szervezet koordinálásának köszönhetően.

A mintegy 24 millió forintból megvalósult beruházás mintegy 70 százalékát a TAO sportágfejlesztési programból biztosították, míg a fennmaradó részt a NYIKSE saját és egyéb forrásból finanszírozta.

A sportegyesületnek nem ez az első fejlesztése a középiskolában, hiszen alig egy éve, hasonló konstrukcióban újulhatott meg az iskola tornaterme mintegy 47 millió forintból.

Balogh Béla és Szabó Tünde (további képek a galériában)

Az ünnepélyes átadáson köszöntőt mondott dr. Szabó Tünde az EMMI sportért felelős államtitkára, aki hangsúlyozta, hogy Nyíregyháza országos példa lehet más települések előtt, hiszen folyamatosan újulnak meg a sportlétesítmények és továbbiak is épülnek a jövőben.

Balogh Béla a NYIKSE és a Megyei Kosárlabda Szövetség elnöke az avatáson azt emelte ki, hogy a NYIKSE kosárlabda csapata nemcsak otthonra talált a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Bánki Donát Műszaki Középiskolájában, hanem együttműködő partnerre is. Arra is kitért, hogy a fejlesztések hamarosan folytatódnak az intézményben.

Meglepő, hogy az ünnepi eseményen egyetlen városvezető - sem polgármester, sem alpolgármester - vagy hivatali osztályvezető sem vett részt, miközben az avató beszédet államtitkár tartotta, aki ráadásul nyíregyházi származású. A hivatal részéről egyedül Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum vezetője volt jelen a rendezvényen.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés