Az agresszivitás is kellett Fucsovics győzelméhez

MTI

2019.04.29. 19:40

Az agresszivitás is kellett Fucsovics győzelméhez
3 óra 7 perc – nem adták olcsón (Fotó: Facebook)

A legjobb magyar teniszező a 16 között Münchenben

Hirdetés

Hirdetés

Fucsovics Márton bejutott a nyolcaddöntőbe az 586 ezer euró (185 millió forint) összdíjazású müncheni salakpályás férfi tenisztornán hétfőn.

A nyolcadik helyen kiemelt magyar játékos – 35. a világranglistán – Lorenzo Sonegóval csapott össze, akit korábban egyszer már legyőzött, egy alkalommal pedig kikapott tőle. Az ATP-rangsorban 69. olasz rivális a selejtezőből érkezett, de két hete azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a negyeddöntőig jutott Monte-Carlóban.

Harmadik találkozójukon Sonego 3:1-re elhúzott, de Fucsovics 4:4-nél utolérte őt, majd kemény küzdelemben 7:5-re meg is nyerte az első szettet. 

A második játszmában Fucsovics 2:1-re és 4:3-ra is vezetett, de innen az olasz fordítani tudott és 6:4-re győzött. 

A döntő szettben 3:3-nál Sonego lépett el magyar ellenfelétől, aki azonban 5:3-ról 5:5-re egyenlített, majd vezetett is, de az olasz visszajött a meccsbe, így rövidítés következett. A tie-breakben Fucsovics irányított, ám négy meccslabdát sem sikerült értékesítenie, 9:8-nál viszont brékelte riválisát, így 3 óra 7 percnyi játék után győzött.

Fucsovics közösségi oldalán elárulta: győzelmének kulcsa az volt, hogy tudta tartani a tempót az alapvonalról nagyon stabil ellenfelével, és amikor lehetősége adódott, volt bátorsága „agresszívan gyorsítani, ritmust váltani”. – Végig ott voltam fejben, pontról pontra játszottam és a tenyeresemmel tudtam irányítani. A fonák keresztem jól működött és időnként az egyenest is bevállaltam – értékelte saját teljesítményét.

A 27 éves Fucsovicsra a nyolcaddöntőben a német Jan-Lennard Struff (48.) vagy a brazil Thiago Monteiro (111.) vár.    

1. forduló (a 16 közé jutásért):
Fucsovics Márton (8.)-Lorenzo Sonego (olasz) 7:5, 4:6, 7:6 (10-8)

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés