Hirdetés

Főtáblás a nyíregyházi teniszcsillag

MTI

2019.06.26. 12:42

Főtáblás a nyíregyházi teniszcsillag
Fotó: Facebook

Wimbledonban Federert a második helyen emelték ki a szervezők

Hirdetés

A világranglista-vezető Novak Djokovicot az első, a harmadik helyen álló Roger Federert ugyanakkor a második helyen emelték ki a hétfőn rajtoló wimbledoni teniszbajnokság szervezői.

A viadal honlapja emlékeztet rá: a többi tornával ellentétben a wimbledoni kiemelés nemcsak a világranglistás helyezéseken alapul, hanem figyelembe veszi a korábbi évek füves pályás eredményeit is.

Ennek köszönhető, hogy a nyolcszoros bajnok svájci világsztár "megelőzte" a kiemelési rangsorban a világranglistán második Rafael Nadalt.

A spanyol teniszező kedden kritizálta a rendszert mondván, nem tartja jónak, hogy Wimbledon - ahol kétszer diadalmaskodott - az egyetlen torna, amely másféle kiemelési szisztémával dolgozik.
Az előző évben döntős, az ATP-rangsorban nyolcadik dél-afrikai Kevin Anderson lett a negyedikként rangsorolt versenyző, az osztrák Dominic Thiem, a német Alexander Zverev és a görög Sztefanosz Cicipasz egy hellyel hátrébb szorult ahhoz képest, ahol a világranglistán áll.

A nőknél - ahol tavaly a később döntős Serena Williamset a világranglista 183. helyezettjeként is 25. helyen emelték ki a szervezők - ezúttal a WTA-rangsort vették alapul, így az amerikai szupersztár a 11. helyről várja a pénteki sorsolást.

A tornán egy magyar, Fucsovics Márton biztosan főtáblás, ketten - Balázs Attila és Stollár Fanny - a selejtezőben küzdenek. Babos Tímea és Bondár Anna már a kvalifikáció első körében kiesett.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés