Hirdetés

A 7 legjobban fizetett sport a világon

| 2020. 03. 09. | 10:01:00
Sok gyerek vágyik arra, hogy profi sportoló legyen.
A 7 legjobban fizetett sport a világon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokan már kisebb korukban, tudatosan készülnek valamilyen sportkarrierre. Az emberek nem mindig tudják, hogy melyik sport a legjövedelmezőbb és melyikkel lehet a legtöbbet keresni. Mutatunk néhány sportot, amely nem csak fényes karriert biztosít, hanem tetemes vagyonra is szert lehet tenni, amennyiben tehetségesek és szerencsések vagyunk. 

Kétség sem fér hozzá, hogy a profi teniszezők nem keresnek rosszul. De ez csak a hivatásos teniszezőkre vonatkozik, olyanokra, akik rendszeresen megmérettetik magukat a különféle versenyeken. Vagyonukat a versenydíjakból, a megjelenési díjakból és a szponzorok támogatásából nyerik. A nagy márkák mögött álló cégek nem csak szponzorálják ezeket a játékosokat, de sok esetben, a kampányaikban és a reklámjaikban is szerepelnek a híres sportolók. 

Az olyan híres golfozók, mint Arnold Palmer, Sam Snead és Jack Nicklaus hallhatatlanná tették magukat a golf történetében és nem utolsó sorban, nagy vagyonra is tettek szert pályafutásuk során. A golffal is milliókat lehet keresni és még csak nem is egy megerőltető sportról van szó. 

Az autóversenyzés a világ egyik legnépszerűbb sportja. Gondoljuk csak az F1 legendára, Michael Schumacherre, aki 1999-ben a legjobban fizetett sportolónak számított a majd 50 millió dolláros teljes bevételével, a bet365 alternatív link szerint. A vagyon mellett az olyan rangos események, mint a Forma1, a Grand Prix vagy a Nascar, hírnevet is biztosítanak az autóversenyzőknek. 

Az amerikaifutballt is világszerte sokan szeretik. Az NFL átlagos fizetés 900 000 dollár körül mozog. Ebben a sportban azonban nem elég a fizikai erőnlét, jó stratégának is kell lenni. A játékosoknak felkészültnek kell lenniük, és egy-egy mérkőzés előtt úgynevezett játékszabályzatot kell megtanulniuk. Akár egyetlen személyen is múlhat a győzelem, vagy a bukás. Ebben a sportban könnyen és gyorsan meg lehet sérülni, és a sportkarrier sem tart sokáig, mindössze 3,5 évig, az Unibet adatai szerint.

A baseball is sokak kedvence. A baseball játékosok sem panaszkodhatnak, hiszen egy MBL játékos éves fizetése akár több millió dollár is lehet. De a baseball játékosok garantált szerződést írnak alá, azaz akkor is megkapják a juttatásokat, ha éppen nem játszanak valamelyik szezonban. 

A kosárlabda is egy jól jövedelmező sport. Az NBA játékosok itt több millió dolláros vagyonra tehetnek szert egy-egy szezonban. De nem csak Amerikában kapnak milliós juttatást a kosárlabda sztárjai. Kínában, Argentínában, Olaszországban és Görögországban is egymillió dolláros fizetésekről beszélhetünk. 

Hirdetés