Fucsovics nyerte a nyíregyházi tornát

MTI

2020.08.03. 19:53

Fucsovics nyerte a nyíregyházi tornát
Revansot akart venni Marozsánon

Az US Open előtt jól jött a testmozgás.

Hirdetés

Hirdetés

Fucsovics Márton nyerte a szülővárosában, Nyíregyházán rendezett Marso-Bige Kupa elnevezésű teniszversenyt. A magyar tenisz Davis Kupa-válogatott vezére a háromnapos viadal augusztus 3-i elődöntőjében – miután előző három meccsén összesen nyolc gémet vesztett – 6:2, 6:2-re legyőzte az idei fedettpályás országos bajnok Fajta Pétert, akit negyedikként emeltek ki.

A másik ágon a második kiemelt Marozsán Fábián 6:1, 6:4-re verte a szintén Davis Kupa-kerettag Nagy Pétert (3.) a Marso Tenisz Centrum salakpályáján. 

A délutáni fináléban a világranglista 84. helyén álló Fucsovics – a verseny első kiemeltje – 6:4, 5:7, 6:2-re nyert Marozsán Fábián ellen. 

„Örülök, hogy a US Open előtt be tudtunk iktatni még egy versenyt, mindenképpen revansot akartam venni Marozsán Fábiánon a legutóbbi vereségemért” – mondta a győztes döntőt követően Fucsovics. Hozzátette, nehéz meccsen van túl, azt pedig nagyon élvezte, hogy sokan kilátogattak és a helyszínen szorítottak neki.

A 28 éves Fucsovics legutóbb 2012-ben versenyzett szülővárosában, amikor – noha legyőzte az akkor csúcsformában lévő Ernests Gulbist – a magyarok 3-2-re kikaptak a lettektől a Davis Kupa euro-afrikai zónájának II. csoportjában. A mindössze hatfős női tornát a junior párosban Australian Open-bajnok Nagy Adrienn nyerte meg, aki a döntőben 3:6, 6:2, 6:3-ra verte a 15 éves Dankó Vanessát.

A viadal összdíjazása 400 ezer forint volt, melyből 300-at a férfiak, 100-at pedig a nők között osztottak szét.
NyíregyházateniszFucsovics MártonMarso-Bige Kupa

Szóljon hozzá!

Hirdetés