Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A világ 10 legjobbja közé akar kerülni a nyíregyházi teniszező

| 2021. 03. 25. | 19:27:00
Motivált vagyok a következő versenyre is - mondta.
A világ 10 legjobbja közé akar kerülni a nyíregyházi teniszező
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mielőbb a világranglista első tíz helyezettje közé akar kerülni Fucsovics Márton, aki szombaton kezdi meg szereplését a Miamiban zajló keménypályás tenisztorna 4,3 millió dollár (1,3 milliárd forint) összdíjazású férfi versenyében.

A 29. helyen kiemelt nyíregyházi játékos először a második fordulóban lép majd pályára, ellenfele az ausztrál Thanasi Kokkinakis lesz.

A világranglistán 40. magyar teniszező a Kossuth Rádiónak nyilatkozva elmondta: fittnek érzi magát, ám mivel négy hete van buborékban, kezd kissé fásulttá válni.

"Szerencsére az eredmények miatt nem panaszkodhatok, motivált vagyok a következő versenyre is" - szögezte le Fucsovics.

Miamiban eddig még nem sikerült mérkőzést nyernie, erre most Kokkinakis ellen lesz lehetősége, aki csütörtökön a hozzá hasonlóan selejtezőből érkező japán Mocsizuki Sintarót múlta felül két szettben. Fucsovics belenézett a találkozóba, és elsősorban szombati riválisa ellen készül, noha - amennyiben mindketten sikerrel veszik első megmérettetésüket - a következő körben sorozatban a negyedik tornán játszhat az orosz Andrej Rubljov ellen.

"Tény, hogy élete formájában teniszezik, de azért egyszer-kétszer meg tudtam nehezíteni a dolgát" - emelte ki Fucsovics, aki saját bevallása szerint szintet tudott lépni, már rég nem kapott ki alacsonyabban rangsorolt ellenféltől, és igyekszik is ezt tartani.

Meglátása alapján kiegyensúlyozottabb, tapasztaltabb és fizikálisan erősebb lett, ugyanakkor 29 évesen nem tartozik a legfiatalabbak közé, így oda kell figyelnie a regenerációra.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés