Hirdetés

Hirdetés

Fucsovics Márton sérülés miatt visszalépett az olimpiától

2021.07.25. 10:11

Fucsovics Márton sérülés miatt visszalépett az olimpiától
Fucsovics Márton (Fotó: mti)

Sajnálom, hogy nem tudtam megmutatni hogy mire vagyok képes.

Hirdetés

Fucsovics Márton vállsérülése miatt visszalépett a tokiói olimpiától – tájékoztatott a Magyar Olimpiai Bizottság. A magyar teniszező az első fordulóban játszott volna a lengyel Hubert Hurkacz ellen.

Fucsovics nemrégiben óriásit menetelt Wimbledonban: a füves pályás tenisztornán negyeddöntőbe jutott, ahol a későbbi győztes, világelső Novak Djokovicstól kapott ki három szettben. A szerb teniszezővel az elődöntőben találkozhatott volna a tokiói olimpián, ám erre nem kerül sor, hiszen a magyar játékos visszalépett. Meg is indokolta a közösségi portálon, hogy miért.

Nehéz szívvel, külső-belső fájdalmakkal, de idő előtt búcsút kell hogy intsek életem első olimpiájának, melyen résztvevőként ott lehettem. Vállsérüléssel vágtam neki az útnak, amit szerettem volna inkognitóban tartani, mert ahogy azt többször is említettem már, sokat jelentett számomra az, hogy a pályafutásom során először sikerült eljutnom az olimpiára, ahol most sok-sok honfitársammal együtt versenyezhettem volna, dicsőséget szerezve ezzel a hazámnak. De bárhogy is megtettem mindent és megtettek itt értem a helyszínen is, és otthon is minden erőfeszítést annak érdekében, hogy pályára tudjak lépni, sok szempontot mérlegelve – főleg a teniszezőket érintő több órán át tartó folyamatos fizikai terhelést – mégis úgy döntöttünk, hogy a mai játéktól, a Hubert Hurkacz (ATP-12.) elleni mérkőzéstől játék nélkül visszalépek, a következő versenyekre tekintettel is. Sajnálom, hogy nem tudtam megmutatni hogy mire vagyok képes az olimpián. Remélem lesz még rá lehetőségem. Csalódott vagyok... 

– írta Fucsovics Márton közleményében.

olimpiaFucsovics MártonTokió 2020

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés