Hirdetés

Hirdetés

Jól indult a nyíregyházi kamionos szezonja

Nyíregyházi Sporthírek

2022.05.23. 09:23

Jól indult a nyíregyházi kamionos szezonja
(Fotó: Nyíregyházi Sporthírek)

Az Eb-címvédő Kiss Norbert futamot is tudott nyerni Misanóban.

Hirdetés

Kiss Norbert, a Révész Racing háromszoros Európa-bajnok kamionversenyzője Olaszországban remekelt. Rajt-cél győzelmet aratott a nyíregyházi kamionos a szezonnyitó futamon – összegzett a Nyíregyházi Sporthírek nevű Facebook-oldal a hétvége kapcsán. 

Jól sikerült a rajt, de a második szektorban megérkezet Jochen Hahn, aki ellen keményen védekeztem. A folytatásban sikerült tőle eltávolodnom, és megnyerni a versenyt. Köszönöm a csapatnak a munkát, mert előre léptünk az első naphoz képest, javítottunk a beállításokon, már az időmérőn is gyorsabbak voltunk, és a verseny során is, úgyhogy nagyon elégedett vagyok

– mondta Kiss Norbert a győzelem után. 

Aztán a második futam rajtja is jól sikerült a Révész Racing versenyzőjének, több pozíciót is javított, és Adam Lackot próbálta kívülről előzni, amikor ütközés után megsérült az autójának felnije, és a hátsó külső gumija defektet kapott. Ettől kezdve próbálta tartani pozícióját a magyar pilóta, de körönként 3 másodperccel lassabb volt, és végül a 9. helyen zárt, de így is értékes pontokat szerzett.   

Kiss Norbert végül két győzelemmel, egy 3. és egy 9. hellyel zárta a szezonnyitó hétvégét.

Az Európa-bajnokság június 11-12-én a Hungaroringen folytatódik. 

NyíregyházaEurópa-bajnokságkamionverseny

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés