Hirdetés

Hirdetés

Elhunyt Dietrich Mateschitz, a Red Bull alapítója

2022.10.23. 08:34

Elhunyt Dietrich Mateschitz, a Red Bull alapítója
(Fotó: Red Bull)

Mindig is kerülte a hírességeket és a felhajtást.

Hirdetés

Hosszú, súlyos betegeskedés után 78 éves korában meghalt Dietrich Mateschitz osztrák üzletember, a Red Bull energiaital-cég alapítója.

Mateschitz leginkább úgy volt ismert mint marketingszakember. Cégei híresek reklámjaikról és a különféle extrém sportokban való részvételről, illetve azok támogatásáról. Cége 2005 óta az egyik legsikeresebb istállót üzemelteti a Forma-1-ben, de van csapata az amerikai Nascarban is.

2005 áprilisában megvette az osztrák SV Austria Salzburg labdarúgóklubot, majd 2006 májusában az MetroStars amerikai klubot. A két klubot később átnevezték FC Red Bull Salzburgra és a New York Red Bulls-ra. 2007-ben a Red Bull megalapította Red Bull Brasil-t, egy futball csapatot, amelynek székhelye Campinas, Brazília. 2009-ben megvette a német ötödosztályban szereplő SSV Märkänstadt csapatát, azzal a céllal, hogy 10 éven belül Bundesliga csapatot hoz létre. Ez öt éven belül sikerült. A klubot átnevezték RB Leipzigre. 2012 óta tulajdonosa a német jégkorong klub EHC Münchennek is, amelynek szint megváltoztatta a nevét Red Bull München-re.

Dietrich Mateschitz általában kerülte a hírességeket és a felhajtást, a Forma 1-es futamokat is többnyire otthon, a tévében nézte.

halálgyász

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés